Trump: A kurva anyját annak, aki nem áll fel a himnusz alatt

külföld
2017 szeptember 23., 15:37
comments 243

Donald Trump amerikai elnök határozottan elítélte egy kampánygyűlésen azokat az NFL (amerikai foci) játékosokat, akik nem állnak fel a meccsek előtt eljátszott himnusz idején, amikor az amerikai zászlót felhúzzák a stadionokban.

Az egész azzal kezdődött, hogy tavaly egy igen népszerű és sikeres focista, bizonyos Colin Kaepernick látványosan letérdelt a himnusz alatt, hogy így fejezze ki, mennyire elítéli a rasszista rendőröket és az igazságtalanságokat. Akkoriban több amerikai városban is zavargások törtek ki, miután több esetben is fegyvertelen feketéket lőttek le a rendőrök.

Kaepernicknek több követője is akadt azóta, bár ő felhagyott a térdepléssel már, mondván akciója megtette a hatását, felfigyeltek az emberek a problémára.

Donald Trump pénteken Alabama államban kampányolt egy republikánus szenátor-jelölt mellett, amikor a témát szóba hozta:

Azt mondta, hogy a klubok tulajdonosainak egyszerűen ki kellene rúgniuk azokat a játékosokat, akik térdelnek a himnusz alatt. 

"Hát nem lenne öröm nézni, amikor valaki nem tiszteli a lobogónkat, akkor az egyik NFL tulajdonos odamegy hozzá, hogy a kurva anyját, leszedem a gyepről azonnal! Kifele! Ki van rúgva! Ki van rúgva!"

(A "ki van rúgva" volt Trump kulcsmondata abban a tévés valóságshowban, amivel országosan ismert és népszerű lett, mindig ezt kiabálta az egyes epizódok végén, amikor kiejtett egy játékost.)

Trump felszólította híveit, hogy ha azt látják, hogy egy focista büntetlenül tiszteletlenkedik, akkor hagyják ott a meccset, és menjenek haza. Közönsége erre USA-USA-USA skandálásba kezdett.

Azt is elmondta, hogy szerinte tönkreteszi a sport szépségét, hogy a játékosok egészségét óvó új szabályokat vezettek be, és tavaly óta tiltják például a brutális ütközéseket. A módosításokat azért eszközölték, mert kiderült, hogy sok játékos agykárosodást szenvedett karrierje alatt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt