A kenyai Eliud Kipchoge nyerte a 44. berlini maratont

Kipchoge befutFotó: Alexander Hassenstein/Getty Images For BMW

A kétszeres világbajnok, Rióban olimpiai aranyat szerző kenyai Eliud Kipchoge óriási csatában küzdötte le a váratlanul nagyot futó etióp Guye Adolát, és ért elsőként célba az egyik legrangosabb európai futóversenyen. Adola nagy meglepetésre ért fel a dobogóra, a hozzáértők a szintén kenyai Wilson Kipsang és az etiióp Kenenisa Bekele párosától várták, hogy megszorongathatják Kipchogét. Kipsang és Bekele azonban nem bírta a nyulak által diktált kegyetlen tempót, és be sem fejezték a versenyt.

Kipchoge nagyon fogadkozott a verseny előtt, hogy megpróbálja megdönteni Dennis Kimetto világcsúcsát, de ez végül nem sikerült: 2:03:32 órás idejével fél perccel elmaradt a honfitársa által tartott rekordtól. Kipchoge 2015 után diadalmaskodott ismét a német fővárosban. A verseny után azt nyilatkozta, a felemás időjárási viszonyok sem segítettek a csúcsostromban: a széljárás ugyan kedvező volt, de a sok csapadék zavarta a futókat. 

A bronzérmet a brit Alex Milne nyakába akasztották. A legjobb magyar futó Csere Gáspár volt: a BEAC futója 2:16:03-mas idővel 21. helyen végzett. 

A nőknél a szintén kenyai Gladys Cherono diadalmaskodott, 2:20:23 órás idővel. (Telegraph)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.