A kenyai Eliud Kipchoge nyerte a 44. berlini maratont

Kipchoge befutFotó: Alexander Hassenstein/Getty Images For BMW

A kétszeres világbajnok, Rióban olimpiai aranyat szerző kenyai Eliud Kipchoge óriási csatában küzdötte le a váratlanul nagyot futó etióp Guye Adolát, és ért elsőként célba az egyik legrangosabb európai futóversenyen. Adola nagy meglepetésre ért fel a dobogóra, a hozzáértők a szintén kenyai Wilson Kipsang és az etiióp Kenenisa Bekele párosától várták, hogy megszorongathatják Kipchogét. Kipsang és Bekele azonban nem bírta a nyulak által diktált kegyetlen tempót, és be sem fejezték a versenyt.

Kipchoge nagyon fogadkozott a verseny előtt, hogy megpróbálja megdönteni Dennis Kimetto világcsúcsát, de ez végül nem sikerült: 2:03:32 órás idejével fél perccel elmaradt a honfitársa által tartott rekordtól. Kipchoge 2015 után diadalmaskodott ismét a német fővárosban. A verseny után azt nyilatkozta, a felemás időjárási viszonyok sem segítettek a csúcsostromban: a széljárás ugyan kedvező volt, de a sok csapadék zavarta a futókat. 

A bronzérmet a brit Alex Milne nyakába akasztották. A legjobb magyar futó Csere Gáspár volt: a BEAC futója 2:16:03-mas idővel 21. helyen végzett. 

A nőknél a szintén kenyai Gladys Cherono diadalmaskodott, 2:20:23 órás idővel. (Telegraph)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.