Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választotta elnökévé a Magyar Úszó Szövetség

Nagy többséggel Wladár Sándort, az 1980-as moszkvai olimpia bajnokát választották a Magyar Úszó Szövetség elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlésén. Nagy kihívóját, Horváth Gergely Domonkost, akinek javára több jelölt is visszalépett, még a jelöltlistára sem vették fel a küldöttek.

Gyárfás Tamás mögött Wladár SándorFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A közgyűlést több botrány is kísérte, a levelező elnök például az elnökválasztás előtt felolvasta Czene Attila olimpiai bajnok és Fidesz-közeli politikus levelét, amiben azt írta, hogy Wladár Sándor elnöki megválasztását követően szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Ezt az Index tudósítása szerint némi moraj kísérte, mivel Wladárt még nem választották meg.

Hornyák Viktor pedig, aki később visszalépett Horváth Gergely Domonkos javára egy alkalommal odalépett a levezető elnökhöz, és heves tiltakozás, illetve mikrofonrángatás közepette odadobott neki egy élethű bilincset. (Index)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.