Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választotta elnökévé a Magyar Úszó Szövetség

sport
2017 szeptember 24., 12:14
comments 188

Nagy többséggel Wladár Sándort, az 1980-as moszkvai olimpia bajnokát választották a Magyar Úszó Szövetség elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlésén. Nagy kihívóját, Horváth Gergely Domonkost, akinek javára több jelölt is visszalépett, még a jelöltlistára sem vették fel a küldöttek.

photo_camera Gyárfás Tamás mögött Wladár Sándor Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A közgyűlést több botrány is kísérte, a levelező elnök például az elnökválasztás előtt felolvasta Czene Attila olimpiai bajnok és Fidesz-közeli politikus levelét, amiben azt írta, hogy Wladár Sándor elnöki megválasztását követően szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Ezt az Index tudósítása szerint némi moraj kísérte, mivel Wladárt még nem választották meg.

Hornyák Viktor pedig, aki később visszalépett Horváth Gergely Domonkos javára egy alkalommal odalépett a levezető elnökhöz, és heves tiltakozás, illetve mikrofonrángatás közepette odadobott neki egy élethű bilincset. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt