Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választotta elnökévé a Magyar Úszó Szövetség

sport
2017 szeptember 24., 12:14
comments 188

Nagy többséggel Wladár Sándort, az 1980-as moszkvai olimpia bajnokát választották a Magyar Úszó Szövetség elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlésén. Nagy kihívóját, Horváth Gergely Domonkost, akinek javára több jelölt is visszalépett, még a jelöltlistára sem vették fel a küldöttek.

Gyárfás Tamás mögött Wladár Sándor
photo_camera Gyárfás Tamás mögött Wladár Sándor Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A közgyűlést több botrány is kísérte, a levelező elnök például az elnökválasztás előtt felolvasta Czene Attila olimpiai bajnok és Fidesz-közeli politikus levelét, amiben azt írta, hogy Wladár Sándor elnöki megválasztását követően szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Ezt az Index tudósítása szerint némi moraj kísérte, mivel Wladárt még nem választották meg.

Hornyák Viktor pedig, aki később visszalépett Horváth Gergely Domonkos javára egy alkalommal odalépett a levezető elnökhöz, és heves tiltakozás, illetve mikrofonrángatás közepette odadobott neki egy élethű bilincset. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.