Botrányos közgyűlésen Wladár Sándort választotta elnökévé a Magyar Úszó Szövetség

Nagy többséggel Wladár Sándort, az 1980-as moszkvai olimpia bajnokát választották a Magyar Úszó Szövetség elnökévé a szervezet rendkívüli közgyűlésén. Nagy kihívóját, Horváth Gergely Domonkost, akinek javára több jelölt is visszalépett, még a jelöltlistára sem vették fel a küldöttek.

Gyárfás Tamás mögött Wladár SándorFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A közgyűlést több botrány is kísérte, a levelező elnök például az elnökválasztás előtt felolvasta Czene Attila olimpiai bajnok és Fidesz-közeli politikus levelét, amiben azt írta, hogy Wladár Sándor elnöki megválasztását követően szívesen vállalna tisztséget az új felállású szövetségben. Ezt az Index tudósítása szerint némi moraj kísérte, mivel Wladárt még nem választották meg.

Hornyák Viktor pedig, aki később visszalépett Horváth Gergely Domonkos javára egy alkalommal odalépett a levezető elnökhöz, és heves tiltakozás, illetve mikrofonrángatás közepette odadobott neki egy élethű bilincset. (Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.