Parlamenti vizsgálóbizottságot kezdményez Merkel menekültpolitikája miatt a frissen bejutott szélsőjobb

külföld
2017 szeptember 24., 18:02
comments 276
Alice Weidel beszél, háttérben az AfD első embere, Alexander Gauland
photo_camera Alice Weidel beszél, háttérben az AfD első embere, Alexander Gauland Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Alice Weidel, a várhatóan 13 százalékos eredménnyel, harmadik legerősebb pártként a Bundestagba jutott Alternative für Deutschland egyik csúcsjelöltje vasárnap este, az első exit poll eredmények nyilvánosságra kerülése után nem sokkal azt nyilatkozta, hogy pártja 

vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt.

A közszolgálati médiának nyilatkozó Weidel, akinek pártja kifejezetten a migrációs krízissel párhuzamosan erősödött meg, az MTI szemléje alapján arról beszélt, hogy a Bundestagnak fontos feladata kell legyen a kormány tevékenységének felügyelete, Merkelre utalva pedig azt is hozzátette, hogy ez a bizottság 

 "nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek a jogsértéseivel."

Nem sokkal korábban Alexander Gauland, a párt vezetője úgy fogalmazott, hogy "vadászni fognak" Merkelékre a parlamentben, és vissza fogják szerezni az országot. A kancellárasszony úgy nyilatkozott, csalódott a radikálisok megerősödése miatt, de vissza fogják szerezni a populista szélsőségesekhez csatlakozott szavazókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.