Támogatta az állam a mozgássérültek autóvásárlását, de csak akkor, ha Garancsi érdekeltségénél veszik fel a hitelt

Új autó vásárlása esetén 1 millió, használt autónál pedig 600 ezer forintos támogatást adott az állam a mozgássérülteknek. A vásárlások azonban eléggé irányítottak voltak: ha valaki új autót akart, az csak Suzukit vehetett, ráadásul a vásárláshoz kötelező volt hitelt felvenni, amit az emberek kizárólag az Orbán barátja, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Duna Lízingnél tehettek meg. Ráadásul a Magyar Narancs szerint nem is túl kedvező feltételekkel: a cég ugyanis változó kamatokkal és jelenleg 17,73 százalékos THM-mel dolgozik.

Ha például valaki egy 2,4 milliós hitelt vesz fel, ezekkel a feltételekkel 800 ezer forinttal többet kell visszafizetnie, mintha egy másik banknál vett volna fel piaci hitelt.

A konstrukciót részletesen leírta a Magyar Narancs, és Hadházy Ákos LMP-s képviselő is sokat támadta. A kritikák hatására Lázár János bejelentette: megszüntetik az akciót. (via hvg.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.