30 embert is megehetett az orosz kannibálházaspár

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A férj figyelmetlensége buktatta le azt a Krasznodarban élő orosz házaspárt, akik még az orosz kriminalisztikán belül is a legdurvább sorozatgyilkosok közé tartozhatnak. Bár még folyik a nyomozás, a rendőrség szerint a páros akár 30 embert is megölhetett és - részben - megehetett az elmúlt 18 évben. A férfi ugyanis elhagyta a mobilját egy krasznodari utcán, a készüléken pedig irtózatos fotókat találtak, amiken a tulajdonos egy megcsonkított női holttesttel pózolt. A nő testét rövidesen szintén megtalálták a közelben, egy zsákba dugva.

A fickó először tagadott, azt állítva, hogy a holttestet megcsonkítva találta az utcán, úgy pózolt vele. A szavahihetőségét azonban némileg aláásta, hogy a rendőrök egy befőttestüvegben eltett emberi kezet találtak a lakásában. A gyanúsított azóta két gyilkosságot már beismert - az egyik a fotókon szereplő nőé -, de a hatóságok azt gondolják, hogy a 35 éves férfi és a felesége 1999 óta akár 30 embert is megölhetett, majd megehette egyes testrészeiket. Utánaszámolva, ha a rendőrség hipotézise helyes, a fickó 17 éves korában ölt és evett először embert.

(via CNN

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.