Az észak-koreai állampolgárok nem kaphatnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba

Az Egyesült Államok kiterjesztette a beutazási tilalmat Észak-Koreára, Venezuelára és Csádra. Ugyanakkor Venezuela esetében csak a kormánytagokat és azok családtagjait nem engedik be az országba.

  • A korlátozást Észak-Korea esetében azzal indokolták, hogy nem működik együtt az Egyesült Államokkal.
  • A csádi állampolgárok beutazását azért tagadták meg, mert bár az afrikai ország fontos partnernek számít a terrorellenes küzdelemben, de mégsem osztottak meg minden információt, amelyet az amerikaiak kértek.
  • Venezuela esetében az volt az Egyesült Államok kifogása, hogy a latin-amerikai ország kormánya nem működött együtt az Washingtonnal, hogy megállapítsák, az állampolgárai jelenthetnek-e nemzetbiztonsági kockázatot, valamint a kiutasított állampolgárait sem fogadta vissza. 

A három ország ezzel felkerült Donald Trump tiltólistájára Irán, Líbia, Szíria, Jemen és Szomália mellé. Szudánnal szemben azonban nem hosszabbították meg a korlátozást, így az ország lekerült a listáról. 

A nem teljes beutazási tilalom meghosszabbítása hat, muszlim többségű ország - Irán, Csád, Líbia, Szíria, Szomália és Jemen - állampolgárait érinti. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.