Botka felajánlotta a szocialista lista felét a többi baloldali ellenzéki pártnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Botka László, a szocialisták miniszterelnökjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján a listás helyek felét ajánlotta a baloldali és centrista ellenzék többi pártjának, a DK-nak, a Momentumnak, az Együttnek, a Párbeszédnek és az LMP-nek. Elképzelése szerint a felajánlott helyeken a többi párt az elmúlt fél év közvélemény-kutatási eredményeinek arányában osztozhatna.

Botka szerint az egyéni jelöltállításról nem arányosan, hanem a helyi esélyek alapján akarnak majd megegyezni. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint csak így, közös listával és közösen támogatott jelöltekkel lehet megnyerni a választást.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.