Elesett egy orosz altábornagy az ISIS elleni harcban

Valerij Aszapov altábornagy, az orosz haderő legmagasabb rangú vesztesége a szíriai kampányban.Fotó: Vitaliy Ankov/Sputnik

Aknatámadásban életét vesztette az orosz hadsereg altábornagya, Valerij Aszapov. Aszapov altábornagy a szíriai Deir ez-Zor közelében a szíriai kormányerők egyik előretolt parancsnoki állásán volt, a város felmentésére indult műveletekben segédkezett.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása alapján Aszapov volt az egyik legmagasabb rangú orosz katonai tanácsadó Szíriában. "Az ISIS harcosainak váratlan aknatámadásában Valerij Aszapov altábornagy halálos sérüléseket szenvedett egy felrobbanó gránáttól" - írta közleményében a minisztérium.

Szeptemberben a szír kormányerőknek az orosz hadsereg stratégiai támogatásával és az orosz légierő tűztámogatásával sikerült megtörniük Deir ez-Zor évek óta tartó ostromát, felmentve ezzel a szír kormányhadsereg körülzárt alakulatait. Az RT számításai szerint az orosz hadsereg 2015 szeptemberi beavatkozása óta 37 orosz katona veszthette életét a harcokban.

Közülük messze Aszapov altábornagy, a keleti katonai körzetben állomásozó 5. hadsereg főparancsnoka volt a legmagasabb rangú. A keleti katonai körzet a négy orosz stratégiai paranscnokság egyike, központja az orosz távolkeleten, Vlagyivosztoktól száz kilométernyire, Usszurijszkban van. (Via Russia Today)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.