Észak-Korea szerint Trump hadat üzent nekik, így joguk van lelőni az amerikai gépeket

külföld
2017 szeptember 25., 17:27
comments 172

Donald Trump amerikai elnök korábban hadat üzent Észak-Koreának, ezért fenntartjuk magunknak a jogot a válaszlépésekhez, beleértve az amerikai bombázógépek lelövését, akkor is, ha azok nem sértik meg az ország légterét - mondta hétfőn az ENSZ-ben Ri Jong Ho külügyminiszter.

Az egész világnak világosan emlékeznie kell, hogy elsőként az Egyesült Államok üzent háborút az országunknak 

- mondta a politikus újságíróknak.

Kína hétfőn nyugalomra szólította fel a feleket, mondván ne öntsenek olajat a tűzre.

A mostani észak-koreai heveskedést természetesen Trump elnök váltotta ki azzal a szombati twitjével, amiben azt írta, hogy

Most hallgattam meg az észak-koreai külügyminiszter ENSZ-beli beszédét. Ha a Kis Rakétás Ember gondolatait visszhangozza, meg vannak számlálva a napjaik.

Trump annak ellenére alázza személyében is az észak-koreai diktátort, hogy a tanácsadói könyörögtek neki, ne tegye ezt, mert Kim hiú, így a sértegetéssel el fog veszni a tárgyalásos megegyezés lehetősége.

(via Reuters

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.