Feljelentette a vizes vébé hatástanulmányának megrendelőit az Együtt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az Együtt a vizes vébé gazdasági hatásairól rendelt, előzetesnek becézett hatástanulmány ügyében, mert véleményük szerint a tanulmány 25,5 milliós ára nincs arányban a belefektetett munkával. Az Együtt azt is kifogásolja, hogy bár az előzetesnek mondott hatástanulmány a szerződésben foglaltakhoz képest fél éves késéssel, csak pár héttel a világbajnokság előtt készült el, a megrendelő nemhogy nem követelt kötbért, de utólag még majd 8 millió forinttal meg is emelték a KPMG Tanácsadó Kft.-nek adott megbízás díját.

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint már eleve az is sajátos volt, hogy az előzetes gazdasági hatástanulmányt több mint egy évvel azután rendelték meg, hogy már eldőlt a budapesti rendezés ügye - a tanulmányra 2016 júliusában írták ki a közbeszerzést, miközben például a Dagály már 2015 májusa óta épült.

Pataki magával a tanulmánnyal se elégedett, szerinte fura, hogy a 82 oldalas tanulmánban van egy teljes oldalas térkép arról, hogy hol voltak eddig vizes világbajnokságok, majd három oldallal később egy újabb, egész oldalas térkép arról, hogy hol volt a legutóbbi négy világbajnokság. Szintén töltelékszaga van annak is, hogy a tanulmány részletesen felsorolja a Sziget fesztivál 1993-2016 közti látogatószámait, mintha ezeknek bármi közük lenne egy máskor és máshol tartott, más jellegű eseményhez.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.