Feljelentette a vizes vébé hatástanulmányának megrendelőit az Együtt

POLITIKA
2017 szeptember 25., 9:09
comments 60

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az Együtt a vizes vébé gazdasági hatásairól rendelt, előzetesnek becézett hatástanulmány ügyében, mert véleményük szerint a tanulmány 25,5 milliós ára nincs arányban a belefektetett munkával. Az Együtt azt is kifogásolja, hogy bár az előzetesnek mondott hatástanulmány a szerződésben foglaltakhoz képest fél éves késéssel, csak pár héttel a világbajnokság előtt készült el, a megrendelő nemhogy nem követelt kötbért, de utólag még majd 8 millió forinttal meg is emelték a KPMG Tanácsadó Kft.-nek adott megbízás díját.

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint már eleve az is sajátos volt, hogy az előzetes gazdasági hatástanulmányt több mint egy évvel azután rendelték meg, hogy már eldőlt a budapesti rendezés ügye - a tanulmányra 2016 júliusában írták ki a közbeszerzést, miközben például a Dagály már 2015 májusa óta épült.

Pataki magával a tanulmánnyal se elégedett, szerinte fura, hogy a 82 oldalas tanulmánban van egy teljes oldalas térkép arról, hogy hol voltak eddig vizes világbajnokságok, majd három oldallal később egy újabb, egész oldalas térkép arról, hogy hol volt a legutóbbi négy világbajnokság. Szintén töltelékszaga van annak is, hogy a tanulmány részletesen felsorolja a Sziget fesztivál 1993-2016 közti látogatószámait, mintha ezeknek bármi közük lenne egy máskor és máshol tartott, más jellegű eseményhez.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt