Még több plakáthelyet akar megszerezni a Jobbik

Miután pénteken kiderült, hogy a Jobbik 1100 saját tulajdonú plakáthelyeket szerzett meg, hogy megkerülhesse a plakáttörvényt, a párt a Magyar Nemzetnek most azt nyilatkozta, hogy újabb felületekről tárgyalnak. 

Nyár óta ugyanis a pártok hirdetési felületet csak listaáron bérelhetnek, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük senkitől hirdetési felületet. 

A párt a Magyar Nemzetnek most azt mondta, hogy a már meglévő 1100 plakáthelyen kívül újabb reklámfelületeket szerezne meg, ezért „újabb cégekkel és magánszemély tulajdonosokkal tárgyalnak”. A megszerzett plakáthelyeket csak maguknak tartják fenn, másoknak nem adják ki. 

Mivel a pártban attól tartanak, hogy „minden kiszivárgó információ veszélyeztetné a folyamatban lévő tárgyalások sikerét”, azt a  Simicska Lajos tulajdonában álló lapnak sem árulták el, kitől vannak a plakáthelyek. 

Arra, hogy minderre mégis miből van pénze a Jobbiknak, a párt azt mondta: „a már hozzájuk került plakáthelyek vásárlását részletfizetési konstrukcióval, hitelfelvétel nélkül és önerőből oldották meg”.

Hollik István a hírre reagálva azt mondta, teljesen egyértelmű, hogy Simicska Lajos cégének plakáthelyeit átjátszották a Jobbiknak, és ez szerinte korrupciónak minősül. A KDNP-s politikus szerint felvetődik a tiltott pártfinanszírozás gyanúja, ezért a Fidesz feljelentést tesz az ügyben.