Még több plakáthelyet akar megszerezni a Jobbik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután pénteken kiderült, hogy a Jobbik 1100 saját tulajdonú plakáthelyeket szerzett meg, hogy megkerülhesse a plakáttörvényt, a párt a Magyar Nemzetnek most azt nyilatkozta, hogy újabb felületekről tárgyalnak. 

Nyár óta ugyanis a pártok hirdetési felületet csak listaáron bérelhetnek, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell bérelniük senkitől hirdetési felületet. 

A párt a Magyar Nemzetnek most azt mondta, hogy a már meglévő 1100 plakáthelyen kívül újabb reklámfelületeket szerezne meg, ezért „újabb cégekkel és magánszemély tulajdonosokkal tárgyalnak”. A megszerzett plakáthelyeket csak maguknak tartják fenn, másoknak nem adják ki. 

Mivel a pártban attól tartanak, hogy „minden kiszivárgó információ veszélyeztetné a folyamatban lévő tárgyalások sikerét”, azt a  Simicska Lajos tulajdonában álló lapnak sem árulták el, kitől vannak a plakáthelyek. 

Arra, hogy minderre mégis miből van pénze a Jobbiknak, a párt azt mondta: „a már hozzájuk került plakáthelyek vásárlását részletfizetési konstrukcióval, hitelfelvétel nélkül és önerőből oldották meg”.

Hollik István a hírre reagálva azt mondta, teljesen egyértelmű, hogy Simicska Lajos cégének plakáthelyeit átjátszották a Jobbiknak, és ez szerinte korrupciónak minősül. A KDNP-s politikus szerint felvetődik a tiltott pártfinanszírozás gyanúja, ezért a Fidesz feljelentést tesz az ügyben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.