Meghalt az egykor fél tonnás asszony, a világ nemrég még legkövérebb nője

ÉLET
2017 szeptember 25., 15:10
comments 186

Az Abu Dhabi-i Burjee kórházban meghalt az egyiptomi Eman Ahmed Abd El Aty, aki a kezelése előtt, néhány hónapja még a világ legnehezebb élő nője volt, kerek 500 kilóval, ami minden idők feljegyzett kövér női között a második helyet jelentette.

A túlsúlyos asszonyt idén februárban kezdték el kezelni, miután repülővel elszállították Indiába, egy mumbai-i kórházba. Ott egyrészt műtéttel, másrészt speciális folyadékdiétával fogyasztották, de a családja összeveszett a kórházzal, akiket a fogyási adatok meghamisításával vádoltak. A 37 éves nőt végül átvitték Abu Dhabiba.

Az asszony, akire ott 20 fős orvosi team felügyelt, állítólag 300 kilót fogyott mostanáig, ám a szervezete hétfőn nem bírta tovább a szív- és vesekomplikációkat.

A Guiness által hivatalosan nyilvántartott csúcstartó az amerikai Rosalie Bradford volt, aki egyszer 544 kilót is nyomott, de ő végül képes volt 140 kiló alá lefogyni.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.