Orbán pont abban a városban és pont annyiért épít kórházat Vietnamban, mint amit annak idején Bajnai szervezett le

Orbán miniszterelnök mai nagy bejelentése volt a vietnami látogatása közben, hogy Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít Can Tho városában, 60 millió euróból. Az Orbánnal együtt utazó Szijjártó külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy Magyarország és Vietnam már lebonyolított két hasonló kötött segélyhitelprogramot, és éppen ezek tapasztalaira alapozva indult meg egy egészségügyi témájú hitelprogram, aminek a keretében épül majd fel a kórház Can Tho városában.

Csakhogy - vicces módon napra pontosan - nyolc évvel ezelőtt az akkori magyar miniszterelnök, Bajnai Gordon is Vietnamban járt, ahol az akkori helyi miniszterelnökkel többek között arról állapodott meg, hogy Magyarország 60 millió eurós, kötött célú segélyhitelt nyújt, amiből

a következőket egyetlen magyar újságolvasó sem találná ki

  • egy 500 ágyas
  • onkológia kórház épül
  • Can Tho városában.

A magyar sajtó annak idején csak magáról a 60 milliós hitelkeretről számolt be, egy vietnami lap viszont már akkor megírta, hogy mi és hol épülne - magyar fővállalkozók bevonásával - az összegből.

Elképzelhető persze, hogy ez az egész teljes véletlen, és tényleg egy teljesen új, Orbánék által kitalált és letárgyalt programról van szó, ami véletlenül egy ugyanakkora, ugyanannyiba kerülő, ugyanott felépülő rákkórházról szól.

Az EMMi egyelőre nem válaszolta meg a 24.hu kérdését, hogy van-e kapcsolat a két kórházprojekt között.

(via 24.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.