Orbán pont abban a városban és pont annyiért épít kórházat Vietnamban, mint amit annak idején Bajnai szervezett le

2017 szeptember 25., hétfő 14:43
119

Orbán miniszterelnök mai nagy bejelentése volt a vietnami látogatása közben, hogy Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít Can Tho városában, 60 millió euróból. Az Orbánnal együtt utazó Szijjártó külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy Magyarország és Vietnam már lebonyolított két hasonló kötött segélyhitelprogramot, és éppen ezek tapasztalaira alapozva indult meg egy egészségügyi témájú hitelprogram, aminek a keretében épül majd fel a kórház Can Tho városában.

Csakhogy - vicces módon napra pontosan - nyolc évvel ezelőtt az akkori magyar miniszterelnök, Bajnai Gordon is Vietnamban járt, ahol az akkori helyi miniszterelnökkel többek között arról állapodott meg, hogy Magyarország 60 millió eurós, kötött célú segélyhitelt nyújt, amiből

a következőket egyetlen magyar újságolvasó sem találná ki

  • egy 500 ágyas
  • onkológia kórház épül
  • Can Tho városában.

A magyar sajtó annak idején csak magáról a 60 milliós hitelkeretről számolt be, egy vietnami lap viszont már akkor megírta, hogy mi és hol épülne - magyar fővállalkozók bevonásával - az összegből.

Elképzelhető persze, hogy ez az egész teljes véletlen, és tényleg egy teljesen új, Orbánék által kitalált és letárgyalt programról van szó, ami véletlenül egy ugyanakkora, ugyanannyiba kerülő, ugyanott felépülő rákkórházról szól.

Az EMMi egyelőre nem válaszolta meg a 24.hu kérdését, hogy van-e kapcsolat a két kórházprojekt között.

(via 24.hu

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt