Orbán pont abban a városban és pont annyiért épít kórházat Vietnamban, mint amit annak idején Bajnai szervezett le

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Orbán miniszterelnök mai nagy bejelentése volt a vietnami látogatása közben, hogy Magyarország 500 ágyas onkológiai kórházat épít Can Tho városában, 60 millió euróból. Az Orbánnal együtt utazó Szijjártó külügyminiszter arról nyilatkozott, hogy Magyarország és Vietnam már lebonyolított két hasonló kötött segélyhitelprogramot, és éppen ezek tapasztalaira alapozva indult meg egy egészségügyi témájú hitelprogram, aminek a keretében épül majd fel a kórház Can Tho városában.

Csakhogy - vicces módon napra pontosan - nyolc évvel ezelőtt az akkori magyar miniszterelnök, Bajnai Gordon is Vietnamban járt, ahol az akkori helyi miniszterelnökkel többek között arról állapodott meg, hogy Magyarország 60 millió eurós, kötött célú segélyhitelt nyújt, amiből

a következőket egyetlen magyar újságolvasó sem találná ki

  • egy 500 ágyas
  • onkológia kórház épül
  • Can Tho városában.

A magyar sajtó annak idején csak magáról a 60 milliós hitelkeretről számolt be, egy vietnami lap viszont már akkor megírta, hogy mi és hol épülne - magyar fővállalkozók bevonásával - az összegből.

Elképzelhető persze, hogy ez az egész teljes véletlen, és tényleg egy teljesen új, Orbánék által kitalált és letárgyalt programról van szó, ami véletlenül egy ugyanakkora, ugyanannyiba kerülő, ugyanott felépülő rákkórházról szól.

Az EMMi egyelőre nem válaszolta meg a 24.hu kérdését, hogy van-e kapcsolat a két kórházprojekt között.

(via 24.hu

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.