Tudtak róla, hogy Magyarország a fehérje önrendelkezést célzó kezdeményesek élére állt az Európai Unióban?

POLITIKA
2017 szeptember 25., 17:52
comments 70

Ritkán tudja egy hír olyan rejtett világba kalauzolni az olvasóit, amit azok korábban egyáltalán nem ismertek, de az MTI

Európai Szója Nyilatkozatról, a hüvelyesekről és a fehérje önrendelkezésről

szóló anyagában mégis ez történik. Mostanáig arról sem tudtam, hogy a fehérjék önrendelkezése egyáltalán ott van a politika horizontján, nem hogy arról, hogy Magyarországnak vezető szerepe van a területen.

A lényeg:

  • "Az FM államtitkára az Európai Parlamentben bemutatta az Európai Szója Nyilatkozatot"
  • "Magyarország a GMO-mentes fehérje önrendelkezést célzó kezdeményezések és programok élére állt az Európai Unióban."
  • "A pillangós növényeknek alapvető szerepük van a fenntartható mezőgazdaságban, az élelmiszerellátás biztonságában, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, és az egészséges táplálkozásban."
  • "A GMO-mentes élelmiszer-előállítás megalapozására 2013-ban fehérjeprogramot indított Magyarország, ebben a hüvelyes növények nagyon fontos szerepet töltenek be."
  • "Magyarország szerint Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállítás terén, ennek fel kell váltania az élelmiszerek és az állati takarmányok import szójababtól való függését."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.