Tudtak róla, hogy Magyarország a fehérje önrendelkezést célzó kezdeményesek élére állt az Európai Unióban?

Ritkán tudja egy hír olyan rejtett világba kalauzolni az olvasóit, amit azok korábban egyáltalán nem ismertek, de az MTI

Európai Szója Nyilatkozatról, a hüvelyesekről és a fehérje önrendelkezésről

szóló anyagában mégis ez történik. Mostanáig arról sem tudtam, hogy a fehérjék önrendelkezése egyáltalán ott van a politika horizontján, nem hogy arról, hogy Magyarországnak vezető szerepe van a területen.

A lényeg:

  • "Az FM államtitkára az Európai Parlamentben bemutatta az Európai Szója Nyilatkozatot"
  • "Magyarország a GMO-mentes fehérje önrendelkezést célzó kezdeményezések és programok élére állt az Európai Unióban."
  • "A pillangós növényeknek alapvető szerepük van a fenntartható mezőgazdaságban, az élelmiszerellátás biztonságában, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, és az egészséges táplálkozásban."
  • "A GMO-mentes élelmiszer-előállítás megalapozására 2013-ban fehérjeprogramot indított Magyarország, ebben a hüvelyes növények nagyon fontos szerepet töltenek be."
  • "Magyarország szerint Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállítás terén, ennek fel kell váltania az élelmiszerek és az állati takarmányok import szójababtól való függését."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.