Tudtak róla, hogy Magyarország a fehérje önrendelkezést célzó kezdeményesek élére állt az Európai Unióban?

Ritkán tudja egy hír olyan rejtett világba kalauzolni az olvasóit, amit azok korábban egyáltalán nem ismertek, de az MTI

Európai Szója Nyilatkozatról, a hüvelyesekről és a fehérje önrendelkezésről

szóló anyagában mégis ez történik. Mostanáig arról sem tudtam, hogy a fehérjék önrendelkezése egyáltalán ott van a politika horizontján, nem hogy arról, hogy Magyarországnak vezető szerepe van a területen.

A lényeg:

  • "Az FM államtitkára az Európai Parlamentben bemutatta az Európai Szója Nyilatkozatot"
  • "Magyarország a GMO-mentes fehérje önrendelkezést célzó kezdeményezések és programok élére állt az Európai Unióban."
  • "A pillangós növényeknek alapvető szerepük van a fenntartható mezőgazdaságban, az élelmiszerellátás biztonságában, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, és az egészséges táplálkozásban."
  • "A GMO-mentes élelmiszer-előállítás megalapozására 2013-ban fehérjeprogramot indított Magyarország, ebben a hüvelyes növények nagyon fontos szerepet töltenek be."
  • "Magyarország szerint Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállítás terén, ennek fel kell váltania az élelmiszerek és az állati takarmányok import szójababtól való függését."
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.