Tudtak róla, hogy Magyarország a fehérje önrendelkezést célzó kezdeményesek élére állt az Európai Unióban?

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ritkán tudja egy hír olyan rejtett világba kalauzolni az olvasóit, amit azok korábban egyáltalán nem ismertek, de az MTI

Európai Szója Nyilatkozatról, a hüvelyesekről és a fehérje önrendelkezésről

szóló anyagában mégis ez történik. Mostanáig arról sem tudtam, hogy a fehérjék önrendelkezése egyáltalán ott van a politika horizontján, nem hogy arról, hogy Magyarországnak vezető szerepe van a területen.

A lényeg:

  • "Az FM államtitkára az Európai Parlamentben bemutatta az Európai Szója Nyilatkozatot"
  • "Magyarország a GMO-mentes fehérje önrendelkezést célzó kezdeményezések és programok élére állt az Európai Unióban."
  • "A pillangós növényeknek alapvető szerepük van a fenntartható mezőgazdaságban, az élelmiszerellátás biztonságában, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítésében, és az egészséges táplálkozásban."
  • "A GMO-mentes élelmiszer-előállítás megalapozására 2013-ban fehérjeprogramot indított Magyarország, ebben a hüvelyes növények nagyon fontos szerepet töltenek be."
  • "Magyarország szerint Európának új, átfogó fehérjepolitikára van szüksége a mezőgazdaságban és az élelmiszer-előállítás terén, ennek fel kell váltania az élelmiszerek és az állati takarmányok import szójababtól való függését."
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.