Túl korán szerezhetett irányítási jogokat a Balatontouristban a Mészáros Lőrinchez kötődő BLT Group

POLITIKA
2017 szeptember 25., 12:58
comments 80
photo_camera A tejút egy balatonakali stégről fényképezve. Fotó: Sopnyai György / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanújával versenyfelügyeleti vizsgálatot kezdeményezett a Balatontouristot, illetve azzal együtt a Balaton-környéki kempingek tulajdonjogát megszerző, Mészáros Lőrinchez köthető BLT Group Zrt.-vel szemben a Gazdasági Versenyhivatal.

A GVH közleménye szerint a versenytörvény alapján a BLT nem szerezhette volna meg az irányítási jogokat a GVH összefonódással kapcsolatos döntése előtt. Ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy maga az eljárás megindítása még nem jelenti azt, hogy a BLT Group valóban elkövette a jogsértést, az eljárás ennek bizonyítására irányul. A GVH-nak a törvények szerint 6+2 hónapja van a vizsgálatra.

A BLT Group áprilisban jelentette be az 2016-ban 1,7 milliárd forint árbevételű, 106 hektáron 12 kempinget működtető Balatontouristot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt