Túl korán szerezhetett irányítási jogokat a Balatontouristban a Mészáros Lőrinchez kötődő BLT Group

A tejút egy balatonakali stégről fényképezve.Fotó: Sopnyai György / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Az összefonódás idő előtti végrehajtásának gyanújával versenyfelügyeleti vizsgálatot kezdeményezett a Balatontouristot, illetve azzal együtt a Balaton-környéki kempingek tulajdonjogát megszerző, Mészáros Lőrinchez köthető BLT Group Zrt.-vel szemben a Gazdasági Versenyhivatal.

A GVH közleménye szerint a versenytörvény alapján a BLT nem szerezhette volna meg az irányítási jogokat a GVH összefonódással kapcsolatos döntése előtt. Ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy maga az eljárás megindítása még nem jelenti azt, hogy a BLT Group valóban elkövette a jogsértést, az eljárás ennek bizonyítására irányul. A GVH-nak a törvények szerint 6+2 hónapja van a vizsgálatra.

A BLT Group áprilisban jelentette be az 2016-ban 1,7 milliárd forint árbevételű, 106 hektáron 12 kempinget működtető Balatontouristot.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.