Egy Rozi nevű, háznál nevelt szelid vaddisznó üldözte az autón menekülő, halálra vált horgászt Visegrádon

ÁLLAT
2017 szeptember 26., 09:57
comments 226

Hatalmas vadkan támadott meg egy horgászt Visegrádon, kilométereken át üldözte

címmel írtunk hétfőn cikket annak a pecásnak a kalandjairól, aki videóra is vette, ahogy egy jókora vaddisznó, aki a Duna partján, pergetés közben lepte meg őt, kilométereken át fut a rettegve menekülő sportember kocsija után. 

link Forrás

De nekem kapásból gyanús volt, hogy a disznó kicsit sem tűnt agresszívnak, a fenti cím után éppen ezért azzal kezdtem a cikk címlapos ajánlóját, hogy

Vagy csak barátkozni akart vele? A videó alapján mindkét lehetőség elképzelhető.

Hát mára kiderült, hogy beletrafáltam. Előbb olvasónk, Bence írta meg nekünk, hogy a környék jól ismert lakója egy szelid disznó, aki talán azonos azzal, aki annyira megrémítette Fishfucker felhasználót, hogy autóval meneküljön előle:

Nem állítom, hogy ez nem egy teljesen vad vaddisznó, de lehet hogy nem az. Tudomásom szerint él egy barátságos vaddisznó a környéken. Legutóbb barátaim találkoztak vele, a lepencei termálfürdő kifolyásánál, ahol beletorkollik a patakba. Barátaim találkoztak a disznóval simogatták is, nagyon barátságos és jófej állat. Állítólag, de ezt csak mesélték, hogy egy helyi ember nevelte fel az elárvult malackát, ezért ennyire jól szocializált. Nem mondom hogy ugyan arról a malacról van szó, de lehetséges.

Mindeközben az esetet megíró pecás blogjának vonatkozó posztja alatt Nődl István kommentelő is megírta, hogy személyesen ismeri az aranyos disznót:

Szerintem csak tudatni szerette volna hogy nem szereti a turistákat... én csak már hónapja ismerem nagyon jó fej állat hozzá van szoktatva az emberhez enni is szoktunk neki adni megsimogatjuk szerintem nem kéne nagy dobra verni hogy hergeled az állatot az hogy ordibálsz neki meg dobálják nem biztos hogy mimdig pozitiv megoldás és ha egy nagyon kicsit ismereted is lenne hozzá akkor már ha meglát vagy oda szólsz neki már elment volna vagy egyből neked megy mert vad ez le se sz@rta hogy ott vagy de mindegy reméljük nem esik semmi baja mert nagyon szeretjük ....

Utána egy barátom, a Dunakanyarban élő Tigris jelentkezett azzal, hogy felismerte az állatot, akinek ráadásul a nevét és az élettörténetét is ismeri:

Ismerjük ezt a disznót. A szüleit megölték egy drótszőrű tacskóval nőt fel Visegrádtól nem messze, a neve Rozi, veszélytelen, de nagyon kiváncsi. Lány disznó, nem kan. Imádja összesarazni az embert. Zárt udvaron tartják, de néha megszökik. Még fotóm is van róla.

És Tigris elküldte a fotókat is az egyik találkozásukról a játékos vaddisznóval. 

Mint látható, Rozi közelsége valóságos vidám extázist vált ki az emberi faj erre fogékony egyedeiből.

Nem is csoda, baromi jó lehet sörtés hátat vakargatni és figyelni közben a mozgékony, hosszú gumiorrot, amivel Rozi meg is bökdösi az embert.

A sztori egyre jobb, ugyanakkor még számos része vár tényfeltárásra, hiszen a fentiek alapján úgy tűnik, hogy Rozi ezúttal hosszabb ideje szabadon mászkál, miközben hiányoznak neki az emberek. Csak nem történt valami a gazdájával?  Próbálok minél többet megtudni róla. Ha tudod, hol lakik/lakott, kérlek jelentkezz a szilyl KUKAC 444.hu címen, KOCA subjecttel!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.