Először avattak nőt gyalogsági tisztté az amerikai tengerészgyalogosoknál

külföld
2017 szeptember 26., 07:38
comments 135

Az amerikai tengerészgyalogság történetében először fordult elő, hogy egy nő gyalogsági tiszt lett. Ahhoz, hogy valaki tiszt lehessen, egy hírhedten kegyetlen kiképzésen kell átesni, amiről általában csak úgy hullani szoktak kifelé a jelentkezők. 

Összesen 1,4 millióan szolgálnak most az amerikai hadsereg kötelékében, 15 százalékuk nő. Viszont csak Barack Obama tette lehetővé 2016-ban, hogy a nők harci alakulatokban is szerepet vállalhassanak. 

A hadnagy személyazonosságát saját kérésére nem hozták nyilvánosságra, annyit tudni, hogy egy 36 éves nőről van szó, aki Quanticóban vett részt a kiképzésen. Hamarosan egy negyvenfős szakaszba fogják beosztani, ahol majd a jövőben szolgálni fog. 

A tengerészgyalogosok parancsnoka, Robert Neller tábornok Twitteren írta ki, hogy büszke a tisztjére és a nő feletteseire is. 

link Forrás

A 13 hetes kiképzés az egyik legkeményebb próbatételnek számít az amerikai seregben. Idén 131 tengerészgyalogos futott neki, és végül 88 jutott el a végéig. Jellemzően általában a jelöltek negyede szokott lemorzsolódni, 10 százalékuk már az első napon. 

A hadsereg idén nagy erőkkel próbált nőket is toborozni, miután kiderült, hogy amerikai katonanők meztelen fotóinak csináltak online fórumot katonaférfiak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.