Hiába szerzett saját plakáthelyeket a Jobbik, a kormányhivatalok azokról is leszedik a hirdetéseket

politika
2017 szeptember 26., 13:31
comments 326

A megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a Jobbik korábbi látványvilágával megjelent,  jelöletlen plakátokat, írja a hvg.hu

Most ez a plakát okoz jogvitát.

A lap szerint azzal indokolják a hirdetések eltávolítását, hogy a jelöletlen plakátok nagyban hasonlítanak a Jobbik korábbi plakátjaira, és mint ilyenek költségvetési pénzből gazdálkodó szerv hirdetésének számítanak, vagyis a júliusban hatályba lépett plakáttörvény tilalma alá tartoznak. Ezért a hirdetéseket két napon belül rendőri kísérettel eltávolítják.

photo_camera Fotó: Vona Gábor/Facebook

A Jobbik azzal akarta megkerülni a nyáron elfogadott plakáttörvényt, hogy saját plakáthelyeket szerzett magának. Kedden Vona Gábor már arról írt a Facebookon, hogy a zalaegerszegi kormányhivatal ezekről is eltávolította hirdetéseiket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.