Hiába szerzett saját plakáthelyeket a Jobbik, a kormányhivatalok azokról is leszedik a hirdetéseket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a Jobbik korábbi látványvilágával megjelent,  jelöletlen plakátokat, írja a hvg.hu

A lap szerint azzal indokolják a hirdetések eltávolítását, hogy a jelöletlen plakátok nagyban hasonlítanak a Jobbik korábbi plakátjaira, és mint ilyenek költségvetési pénzből gazdálkodó szerv hirdetésének számítanak, vagyis a júliusban hatályba lépett plakáttörvény tilalma alá tartoznak. Ezért a hirdetéseket két napon belül rendőri kísérettel eltávolítják.

Fotó: Vona Gábor/Facebook

A Jobbik azzal akarta megkerülni a nyáron elfogadott plakáttörvényt, hogy saját plakáthelyeket szerzett magának. Kedden Vona Gábor már arról írt a Facebookon, hogy a zalaegerszegi kormányhivatal ezekről is eltávolította hirdetéseiket. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.