Kamu lehetett az iráni rakétateszt, ami miatt Donald Trump háborgott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bejárta a hír a világsajtót, hogy miután Donald Trump élesen nekiment Iránnak az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében, másnap Irán ballisztikus rakétát tesztelt. A lépés még jobban felmérgesítette Trumpot, aki akkor Twitteren üzent újra az iráni vezetésnek. 

Csakhogy a CNN és a Fox News hétfőn arról számolt be, hogy a jelek szerint nem volt semmiféle iráni rakétateszt, a közzétett felvétel több hónappal ezelőtt készült. 

Amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva a két lap arról számolt be, hogy a felvételek egy januári, sikertelen teszt idején készültek, és hogy semmi nem utal arra, hogy Irán újabb kilövést hajtott volna végre szeptemberben. 

Az egyelőre kérdés, hogy Trump tudott-e erről. Mert az egy dolog, hogy az amerikai és a világsajtó átveszi az iráni bejelentést a kilövés híréről, de azért feltételezni lehet, hogy az amerikai titkosszolgálatok és a Pentagon más forrásokból is dolgozik, azaz elvileg tudniuk kellett volna róla, hogy nem történt kilövés. Mindenesetre Trump Twitteren háborgott az eset miatt, ami így utólag mindenképp érdekessé teszi a helyzetet. A Fehér Ház egyelőre nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre. (Buzzfeed)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.