Kamu lehetett az iráni rakétateszt, ami miatt Donald Trump háborgott

külföld
2017 szeptember 26., 03:05
comments 12

Bejárta a hír a világsajtót, hogy miután Donald Trump élesen nekiment Iránnak az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében, másnap Irán ballisztikus rakétát tesztelt. A lépés még jobban felmérgesítette Trumpot, aki akkor Twitteren üzent újra az iráni vezetésnek. 

link Forrás

Csakhogy a CNN és a Fox News hétfőn arról számolt be, hogy a jelek szerint nem volt semmiféle iráni rakétateszt, a közzétett felvétel több hónappal ezelőtt készült. 

Amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva a két lap arról számolt be, hogy a felvételek egy januári, sikertelen teszt idején készültek, és hogy semmi nem utal arra, hogy Irán újabb kilövést hajtott volna végre szeptemberben. 

link Forrás

Az egyelőre kérdés, hogy Trump tudott-e erről. Mert az egy dolog, hogy az amerikai és a világsajtó átveszi az iráni bejelentést a kilövés híréről, de azért feltételezni lehet, hogy az amerikai titkosszolgálatok és a Pentagon más forrásokból is dolgozik, azaz elvileg tudniuk kellett volna róla, hogy nem történt kilövés. Mindenesetre Trump Twitteren háborgott az eset miatt, ami így utólag mindenképp érdekessé teszi a helyzetet. A Fehér Ház egyelőre nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.