Kamu lehetett az iráni rakétateszt, ami miatt Donald Trump háborgott

Bejárta a hír a világsajtót, hogy miután Donald Trump élesen nekiment Iránnak az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében, másnap Irán ballisztikus rakétát tesztelt. A lépés még jobban felmérgesítette Trumpot, aki akkor Twitteren üzent újra az iráni vezetésnek. 

Csakhogy a CNN és a Fox News hétfőn arról számolt be, hogy a jelek szerint nem volt semmiféle iráni rakétateszt, a közzétett felvétel több hónappal ezelőtt készült. 

Amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva a két lap arról számolt be, hogy a felvételek egy januári, sikertelen teszt idején készültek, és hogy semmi nem utal arra, hogy Irán újabb kilövést hajtott volna végre szeptemberben. 

Az egyelőre kérdés, hogy Trump tudott-e erről. Mert az egy dolog, hogy az amerikai és a világsajtó átveszi az iráni bejelentést a kilövés híréről, de azért feltételezni lehet, hogy az amerikai titkosszolgálatok és a Pentagon más forrásokból is dolgozik, azaz elvileg tudniuk kellett volna róla, hogy nem történt kilövés. Mindenesetre Trump Twitteren háborgott az eset miatt, ami így utólag mindenképp érdekessé teszi a helyzetet. A Fehér Ház egyelőre nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre. (Buzzfeed)