Kamu lehetett az iráni rakétateszt, ami miatt Donald Trump háborgott

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bejárta a hír a világsajtót, hogy miután Donald Trump élesen nekiment Iránnak az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében, másnap Irán ballisztikus rakétát tesztelt. A lépés még jobban felmérgesítette Trumpot, aki akkor Twitteren üzent újra az iráni vezetésnek. 

Csakhogy a CNN és a Fox News hétfőn arról számolt be, hogy a jelek szerint nem volt semmiféle iráni rakétateszt, a közzétett felvétel több hónappal ezelőtt készült. 

Amerikai hivatalos forrásokra hivatkozva a két lap arról számolt be, hogy a felvételek egy januári, sikertelen teszt idején készültek, és hogy semmi nem utal arra, hogy Irán újabb kilövést hajtott volna végre szeptemberben. 

Az egyelőre kérdés, hogy Trump tudott-e erről. Mert az egy dolog, hogy az amerikai és a világsajtó átveszi az iráni bejelentést a kilövés híréről, de azért feltételezni lehet, hogy az amerikai titkosszolgálatok és a Pentagon más forrásokból is dolgozik, azaz elvileg tudniuk kellett volna róla, hogy nem történt kilövés. Mindenesetre Trump Twitteren háborgott az eset miatt, ami így utólag mindenképp érdekessé teszi a helyzetet. A Fehér Ház egyelőre nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre. (Buzzfeed)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.