Lemondott Őcsény polgármestere, ahol a helyiek teljesen bepánikoltak, hogy menekültek nyaralhatnak a faluban

POLITIKA
2017 szeptember 26., 21:00
comments 257

Hétfő este falugyűlésen tárgyaltak a helyiek a Tolna megyei Őcsényben arról, hogy Migration Aid szervezésében menekültek érkeztek volna néhány napra a Csengettyűs Vendégházba pihenni.

A faluban a hír sohasem látott indulatokat váltott ki, a panzió tulajdonosát meg is fenyegették, hogy kiszúrják a kerekeit. A hétfői falugyűlés után Fülöp János polgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy 11 évig nyugalom és béke volt a településen, elege lett, a falu lakóit nem lehet egymásnak ugrasztani. Majd hozzátette, hogy lemond.

Fenyvesi Zoltán, a panzió tulajdonosa a lapnak azt mondta, hogy ideiglenesen visszalép a menekültek üdültetésétől. Nem a falu lakóit okolja a történtekért, hanem a kormányzati propagandát. Szerinte ilyen feszült helyzetben nem lett volna jó a gyerekek üdülése, és neki sem jó, hogy egy egész falu megutálja. A falugyűlés utáni éjszaka ugyanis kiszúrták a kocsija kerekeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.