Letartóztattak egy paksi férfit, aki az oroszbarát szakadároktól kapott kiképzést, hogy az ukrán kormányerők ellen harcoljon

bűnügy
2017 szeptember 26., 20:25
comments 101

Tiltott toborzás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy paksi férfit, aki Kelet-Ukrajnában vett részt kiképzésen.

A Szekszárdi Törvényszék közleménye szerint a férfit „a szövetséges fegyveres erőn kívüli, fegyveres összeütközésben résztvevő szervezetbe belépéssel elkövetett” tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják. 

Korábban Donyeckben vett részt kiképzésen azért, hogy a szakadárok oldalán a reguláris ukrán haderők ellen harcoljon.

A férfival szemben korábban nemzetközi elfogató parancsot adtak ki. Az egy hónapra szóló előzetes letartóztatást a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelték el. A végzés nem jogerős, a férfi és védője is fellebbezett.

A büntető törvénykönyv szerint a tiltott toborzás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a bűntettet nem csak az követi el, aki szövetséges fegyveres erőkön kívüli, idegen fegyveres szervezetbe toboroz, hanem az is, aki ilyen szervezetbe önként belép, ajánlkozik vagy kiképzésen részt vesz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.