Uram, mit gondol az NFL-balhéról? Én a hadügyminiszter vagyok :(

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: JOHN THYS/AFP

Lehetne a végtelenségig elemezni, hogyan csúszott össze mostanra végérvényesen és szétválaszthatatlanul a szórakoztatóipar és a politika, de minek, ha egyszer itt van ez a párbeszéd James Mattis amerikai hadügyminiszter hétvégi sajtótájékoztatójáról, ami elintézi a témát két mondatban.

Mattist megkérdezték, akar-e mondani valamit arról, ami az NFL-ben történik.

Az Irakot és Afganisztánt is megjárt, a terepre rendszeresen kijáró, a hivatalos megbeszéléseken is gyakran vértől mocskos egyenruhában megjelenő tábornok pedig annyit mondott erre:

„Én a hadügyminiszter vagyok. Mi védjük meg az országot.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.