Az iraki kurdok 93 százaléka szavazott a függetlenedésre

Szerdán ismertette az erbíli választási bizottság vezetője a Kurdisztán függetlenségéről szóló népszavazás eredményét:

az iraki kurdok 92,73 százaléka támogatta az önálló állam létrehozását.

A beszámoló szerint a 3 305 925-en voksoltak vasárnap Kurdisztán tartományban, ez 72,16 százalékos választási részvételt jelent. Nemre mindössze a választók 7,27 százaléka ikszelt. A népszavazást a bagdadi kormány mellett többek közt Törökország, és Irán sem ismeri el. 

Fotó: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.