Legalább 180 településen keresnek tanárt

oktatás
2017 szeptember 27., 04:56
comments 221

Rétvári Bence, az EMMI államtitkára keddi Magyar Idők-interjújában azt mondta:

a pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyeket az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek.

Hogy ez mennyire igaz?

A 24.hu utánanézett, hogy hány helyen keresnek a tanév megkezdése után egy hónappal is tanárokat és tanítókat a kormány által létrehozott Közszolgálati Állásportálon.

Az eredmény: 

több mint 180 olyan magyar település van, ahol tanítót vagy különböző szakos tanárokat keresnek.

Az adatokból kiderült az is, hogy például a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn az általános iskolába magyar nyelv és irodalom-, matematika- és némettanárt is keresnek, és az is, hogy nem egyedi a budafoki iskolának az esete, ahol bármilyen szakos tanárt keresnek. Csak Budapesten több mint 150 üres állás van most tanároknak. A 24.hu cikkében mindez térképen is látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt