Még egy hónapig hideg lesz a Semmelweis gyerekklinikán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nemcsak a János kórházban, de a VIII. kerületi SOTE gyerekklinikán sem működik a fűtés, számolt be az RTL Klub.

A tévések rejtett kamerával keresték fel az intézményt, miután egy nézőjük panaszkodott a hideg radiátorokra. A folyosókon a gyerekek és a szülők kabátban, sapkában várakoztak.

Mint a stáb a helyben dolgozóktól megtudta, tavasz óta tart a felújítás, de még nem készültek el vele. Az egyik munkás elmondása szerint még legalább egy hónap, mire újra melegek lesznek a fűtőtestek.

„A kórtermekben olajradiátorokkal fűtenek, az egyetem szerint felújítás van, ezért átmenetileg nem működik a fűtés. Az emberi erőforrások minisztere azt ígérte: a felújításokkal a lehető leggyorsabban végeznek és a fűtési szezon kezdetére minden intézményben lesz fűtés.” 

Viszont a helyzet az, hogy a hatályos jogszabály (157/2005. (VIII. 15.) Korm. rendelet) szerint a „fűtési időszak” szeptember 15-én kezdődik (és május 15-én van vége). 

(RTL Klub)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.