Orbán Viktor igazi Puskás-hasat villantott Pécsett

Orbán miniszterelnök egy szempontból utolérte Puskás Ferencet, méghozzá körméretben. 

A korábban sportos miniszterelnök pécsi turnéja közben ellátogatott a PVSK sporttelepére, ahol videó készült róla. Ebből derül ki, hogy Orbán mára már úgy néz ki, mint Puskás Ferenc, amikor hosszú emigráció után hazatáérve 1981. június 6-án pályára lépett a Népstadionban, ahol két dologgal hökkentette meg a jelenlévőket:

  • óriási pocakjával
  • csodás labdakezelésével

Ez nem valami erőltetett ikertornyozás, íme Orbán 2017. szeptemberében:

és Puskás 1981. júniusában:

Fotó: Balogh P. László/MTI

Mint az a videóban is látható, Orbán új idomai a PVSK-pálya egyik alkalmazottját - talán gondnokát - sem hagyták hidegen.

A videó elején ugyanis ez a párbeszéd hangzik el, aminek csakis akkor van értelme, ha a gondnok Orbánra gondolt:

Orbán Viktor: Körül akarok először nézni. Az irodák is érdekesek, de mégis a pályát akarjuk látni. Nem?

Ismeretlen Fickó: (hamiskásan) Hát ami gömbölyű, azt szeretjük.

Orbán a videóban is elmondja, hogy aktív ifijátékos korában, a hetvenes évek végén  játszott ezen a PVSK-pályán. Az eredmény: a PVSK-t 4,6 milliárd forinttal ajándékozta meg.

De honnan van az új hasa? Kiindulva abból, hogy a Puskás-hagyatékot leghűbb sajtóbeli fegyverhordozója, Szöllősi György kezeli, és abból, hogy Puskás nevét sikeresen meg is szerezték a saját focicsapatának, nem túlzás arra gondolni, hogy ez a pocak is onnan van.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.