Titkolják, hogy Hegedűs Zsuzsa pontosan mire költötte a reprezentációs kiadásokra felvett 2,5 milliót

2017 szeptember 27., szerda 17:33
190
  • Hegedűs Zsuzsa 2010 óta miniszterelnöki megbízott, a "a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről" ad tanácsokat Orbán Viktornak.
  • A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2015-ös megalakulása óta a Rogán Antal vezette tárca alkalmazza. Bére a lehető legnagyobb mértékben emelkedett, míg nettó 708 012 forintot kapott, idén már nettó 920 373 forintot visz haza havonta.
  • A Direkt36 szeptember elején írta meg, hogy Hegedűs a kiemelkedő fizetése mellett a reprezentációs költésekben is élen jár, többet költött egyedül mint a többi 14 miniszterelnöki megbízott együttvéve.

Átlagosan havi 136 ezer forintot, 2015 október óta összesen 2,5 milliót számolt el Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költségnek a Miniszterelnöki Kabinetirodával. Hogy mire, nem tudni. Bár csak tavaly másfélmillió forintot költött éttermi számlákra és vendégfogadásra, az MTI szerint 2016-ban egyetlen sajtótájékoztatót sem tartott. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó ezért írásbeli kérdéssel fordult a minisztériumhoz, hogy

  • dokumentálják-e egyáltalán a miniszterelnöki megbízottak utazásait, munkáit, megkaphatja-e a Hegedűs tevékenységéről szóló beszámolókat,
  • illetve, hogy kiket látott vendégül a minisztérium költségén, és hol a megbízott.

A képviselő kérdésére Dömötör Csaba válaszolt: a nagy semmivel. Az államtitkár Hegedűs nevét le sem írta, nemhogy tételes elszámolást közölt volna a 2,5 millióról. Helyette felsorolta, hogy mely törvények rendelkeznek a miniszterelnöki megbízottakról, és költéseikről.

"A miniszterelnöki megbízottaknak van reprezentációs keretük . A személyi jövedelemadóról szóló 1995 . évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) szerint reprezentációnak minősül a juttató tevékenységével összefüggő üzleti, hivatali, szakmai, diplomáciai vagy hitéleti rendezvény, esemény keretében, továbbá az állami, egyházi ünnepek alkalmával nyújtott vendéglátás (étel, ital) és a rendezvényhez, eseményhez kapcsolódó szolgáltatás,"

válaszolta Dömötör.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt