Hitlerjugendezett és Fidesz-konyházott a Tények riportere, kirúgta a Tv2

Média
2017 szeptember 28., 15:06

Csütörtökön jelentette be a Tv2 sajtóosztálya, hogy a csatorna Hírigazgatósága etikai összeférhetetlenség miatt felmondott a Tények egyik riporterének. Polgár Géza valójában egy három héttel ezelőtti történet miatt menesztették. A 24.hu szerint akkor az utolsó pillanatban vett észre egy hibát az egyik riportban, amit szeretett volna még kijavítani, de Kiss András felelős szerkesztő nem engedélyezte a korrekciót, mert a Tények első bejátszásáról volt szó, és korábban már előfordult, hogy annak cseréje miatt összeomlott az adáslebonyolító-rendszer. Polgár a kifogást nem fogadta el, és

olyan emailt írt kollégáinak, amiben többek közt szerepeltek "a hitlerjugend, a szalonnáci és a Fidesz-konyha kifejezések."

A riporter azt hitte, hogy azonnal kirúgják, de az csak három héttel később történt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.