Hungarikum: februárban visszaléptek az olimpiától, de így többen dolgoztak idén a Budapest 2024 Zrt.-nél, mint tavaly

sport
2017 szeptember 28., 15:47
comments 52

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének volt egyik napirendi pontja a Budapest 2024 Zrt. végelszámolása, aminek előterjesztését már csak az ülés után hozta nyilvánosságra az önkormányzat. Az irományból az Mfor.hu szemezgette ki az érdekesebb számokat:

  • bár már februárban eldőlt a visszalépés, augusztus végéig összesen 38,7 millió forintos árbevételről számolt be a cég, ami elég jó, ahhoz képest, hogy előző évben összesen 54,3 millió forint jött össze.  
  • Anyagjellegű kiadásnak 4,1 milliárdot számoltak el 2017-re, míg bérekre 527,3 milliót költöttek.

A legbizarrabb, hogy a végelszámolásával foglalkozó cégnél többen dolgoztak idén, mint tavaly. 

Augusztus végéig az átlagos statisztikai létszám 47,3 fő volt, míg 2016-ban ez a szám csak 45,9 volt. 

A Budapest 2024 csak a saját végelszámolását 308 millió forintra kalkulálta, de céltartaléknak erre 660 milliót tett félre.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.