Hungarikum: februárban visszaléptek az olimpiától, de így többen dolgoztak idén a Budapest 2024 Zrt.-nél, mint tavaly

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének volt egyik napirendi pontja a Budapest 2024 Zrt. végelszámolása, aminek előterjesztését már csak az ülés után hozta nyilvánosságra az önkormányzat. Az irományból az Mfor.hu szemezgette ki az érdekesebb számokat:

  • bár már februárban eldőlt a visszalépés, augusztus végéig összesen 38,7 millió forintos árbevételről számolt be a cég, ami elég jó, ahhoz képest, hogy előző évben összesen 54,3 millió forint jött össze.  
  • Anyagjellegű kiadásnak 4,1 milliárdot számoltak el 2017-re, míg bérekre 527,3 milliót költöttek.

A legbizarrabb, hogy a végelszámolásával foglalkozó cégnél többen dolgoztak idén, mint tavaly. 

Augusztus végéig az átlagos statisztikai létszám 47,3 fő volt, míg 2016-ban ez a szám csak 45,9 volt. 

A Budapest 2024 csak a saját végelszámolását 308 millió forintra kalkulálta, de céltartaléknak erre 660 milliót tett félre.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.