Nem bírt a lelkiismeretével, 50 év után vallotta be, hogy bliccelt a vonaton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hihetetlen levelet kapott a svájci Bern környéki RBS helyi vasúttársaság: egy férfi bevallotta, hogy 3-5 alkalommal is bliccelt a Bern és a 15 percre fekvő Stettlen között utazva,

50 évvel ezelőtt. 

A levélíró úgy fogalmazott, hogy "Isten és ember előtt" is rendezni szeretné az ügyet, amiért egyrészt bocsánatot kér, másrészt kérte, hogy írják meg neki, mekkora büntetéssel tartozik, hogy befizethesse azt. 

A vonattársaság szóvivője, Caspar Lösche közölte, hogy nem fogják fizetésre kötelezni a férfit az 50 évvel ezelőtti bliccelésekért. 

"Írni fogunk neki és megköszönjük, hogy utólag ilyen becsületes volt. A könyvelést tekintve amúgyis rég lezártuk az 1967-es évet," 

tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.