Nem bírt a lelkiismeretével, 50 év után vallotta be, hogy bliccelt a vonaton

Hihetetlen levelet kapott a svájci Bern környéki RBS helyi vasúttársaság: egy férfi bevallotta, hogy 3-5 alkalommal is bliccelt a Bern és a 15 percre fekvő Stettlen között utazva,

50 évvel ezelőtt. 

A levélíró úgy fogalmazott, hogy "Isten és ember előtt" is rendezni szeretné az ügyet, amiért egyrészt bocsánatot kér, másrészt kérte, hogy írják meg neki, mekkora büntetéssel tartozik, hogy befizethesse azt. 

A vonattársaság szóvivője, Caspar Lösche közölte, hogy nem fogják fizetésre kötelezni a férfit az 50 évvel ezelőtti bliccelésekért. 

"Írni fogunk neki és megköszönjük, hogy utólag ilyen becsületes volt. A könyvelést tekintve amúgyis rég lezártuk az 1967-es évet," 

tette hozzá.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.