Orbánék kedvenc török milliárdosa napelemekkel rakná tele Magyarországot

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A Magyar Narancs közöl cikket Adnan Polat török milliárdos magyarországi terjeszkedéséről. Polat egyszerre jó barátja Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, és Orbán illiberális példaképének, Erdogan török államfőnek is. Polatnak eddig is voltak magyar üzletei, ő például nagyot tudott szakítani a külügyminisztérium súlyosan veszteséges kereskedőházas projektjéből.

Most a török Forbesnak mesélt arról, hogy milyen nagyszabású ingatlanbefektetést tervez a Duna partján, illetve hogy 5 éven belül 700 millió dollár (185 milliárd forint) értékben szállna be a magyar napenergiába. A dolog azért is érdekes, mert a Narancs szerint ebből a pénzből 1000 MW-os kapacitás akar elérni (ez a négyszer akkora teljesítmény, mint az országban meglévő napelemes kapacitás), ami a lap szerint csak úgy jöhet ki, ha a saját befektetése mellé még 10 milliárdos nagyságrendű magyar állami-, vagy esetleg európai uniós támogatással is számol a napelemes beruházáshoz a török milliárdos.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.