Orbánék kedvenc török milliárdosa napelemekkel rakná tele Magyarországot

POLITIKA
2017 szeptember 28., 06:28
comments 184

A Magyar Narancs közöl cikket Adnan Polat török milliárdos magyarországi terjeszkedéséről. Polat egyszerre jó barátja Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, és Orbán illiberális példaképének, Erdogan török államfőnek is. Polatnak eddig is voltak magyar üzletei, ő például nagyot tudott szakítani a külügyminisztérium súlyosan veszteséges kereskedőházas projektjéből.

Most a török Forbesnak mesélt arról, hogy milyen nagyszabású ingatlanbefektetést tervez a Duna partján, illetve hogy 5 éven belül 700 millió dollár (185 milliárd forint) értékben szállna be a magyar napenergiába. A dolog azért is érdekes, mert a Narancs szerint ebből a pénzből 1000 MW-os kapacitás akar elérni (ez a négyszer akkora teljesítmény, mint az országban meglévő napelemes kapacitás), ami a lap szerint csak úgy jöhet ki, ha a saját befektetése mellé még 10 milliárdos nagyságrendű magyar állami-, vagy esetleg európai uniós támogatással is számol a napelemes beruházáshoz a török milliárdos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt