Orbánék kedvenc török milliárdosa napelemekkel rakná tele Magyarországot

POLITIKA
2017 szeptember 28., 06:28
comments 182

A Magyar Narancs közöl cikket Adnan Polat török milliárdos magyarországi terjeszkedéséről. Polat egyszerre jó barátja Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, és Orbán illiberális példaképének, Erdogan török államfőnek is. Polatnak eddig is voltak magyar üzletei, ő például nagyot tudott szakítani a külügyminisztérium súlyosan veszteséges kereskedőházas projektjéből.

Most a török Forbesnak mesélt arról, hogy milyen nagyszabású ingatlanbefektetést tervez a Duna partján, illetve hogy 5 éven belül 700 millió dollár (185 milliárd forint) értékben szállna be a magyar napenergiába. A dolog azért is érdekes, mert a Narancs szerint ebből a pénzből 1000 MW-os kapacitás akar elérni (ez a négyszer akkora teljesítmény, mint az országban meglévő napelemes kapacitás), ami a lap szerint csak úgy jöhet ki, ha a saját befektetése mellé még 10 milliárdos nagyságrendű magyar állami-, vagy esetleg európai uniós támogatással is számol a napelemes beruházáshoz a török milliárdos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.