Orbán a stadion tetejéről mutogatta Erdogan bizalmasának a felcsúti birtokokat

POLITIKA
2017 február 21., 09:13
comments 225

Hiába próbálta megtudni Miniszterelnöki Sajtóirodától a Bors, kinek mutogatotta Orbán Viktor a felcsúti tájat szombaton a háza végében álló stadion tetejéről a Videoton–Újpest bajnoki meccs előtt, Havasi Bertalan csak annyit válaszolt, hogy „Orbán Viktor magánprogramjairól nem áll módunkban tájékoztatást adni”. Adnan Polat  és Orbán Viktor - Fotó: BorsPedig a képen az egyik leggazdagabb török üzeletember, Adnan Polat látható a miniszterelnök mellett. Róla korábban a Magyar Narancs írta meg, amellett, hogy ő volt a Galatasaray futballklub elnöke és Erdogan elnök támogatója, ő közvetít a magyar és a török kormány között, és a két ország üzleti kapcsolataiért is ő felel. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a török oligarcha működteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, aminek az egyik Pharaon-céggel is volt közös vállalkozása. 

A működtetésért Polat cserébe több mint 1 milliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőháztól. Az egyik ilyen Polat-féle irodát pedig Lévai Anikó unokaöccse, Szeghalmi Balázs vezeti.

Adnan Polat a Tiborcz Istvánhoz kötődő ingatlanüzletekben is benne van:  a török üzletember az üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben, közös cégük vette meg majd adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, és közös cégüké a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa is.Fotó: Bors

A tavaly nyáron, a puccskísérlet után Polat arra is áldozott, hogy magyar újságírókat utaztasson Törökországba, hogy a megtorlási hullám közepén javítson az ország itthoni megítélésén. 

Bár Orbán Viktor 2013-as, isztambuli látogatásán már készül róluk közös fotó, de a miniszterelnök sajtósai hivatalosan sosem erősítették meg, hogy találkozott a török üzletemberrel. 

Egyébként a meccsen, amit közösen néztek meg, Orbán csapata, a Videoton 5-1-re legyőzte az Újpestet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.