60 millió forintért építenek emlékforrást és emlékparkot a Várban a reformáció tiszteletére

Budapest
2017 szeptember 29., 14:03
comments 64

Csak harmadik nekifutásra, de végre sikerült kivitelezőt találni ahhoz az emlékkúthoz, amit a Várban állítanának a reformáció 500. évfordulójára. Az I. kerületi önkormányzat ugyanis alaposan alábecsülte, hogy mennyiért vállalják el a kút megépítését. Az emlékforrást eredetileg júniusban akarták átadni. 

Emlékforrás a reformáció tiszteletére.
photo_camera Emlékforrás a reformáció tiszteletére. Fotó: varnegyed.hu

Az első körben a Murad pasa bástyájára elképzelt emlékforrásra kiírt pályázatra első körben 87 millió forintot szánt az önkormányzat, ehhez képest a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint 270–298 millió forint ajánlatok érkeztek. 

A második körben 144 milliósra emelték a keretet, de ez is kevés volt. 

A harmadik körben aztán jelentősen egyszerűsítették a terveket. A ma megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint így már 60 millióért elvállalta a feladatot a Laki Épületszobrász Kft. 

Ez maradt: Vállalkozó feladata 364 m2 térburkolat bontása, Emlékforrás megvalósítása, 50 fm vízvezeték kiépítése, 30 fm elektromos betáplálás készítése, 109 m2 prágai kő térburkolat készítése, 251 m2 kiskockakő térburkolat készítése, 6 db megálló típusú pad elhelyezése, meglévő 2 db fa faápolása. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.