60 millió forintért építenek emlékforrást és emlékparkot a Várban a reformáció tiszteletére

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csak harmadik nekifutásra, de végre sikerült kivitelezőt találni ahhoz az emlékkúthoz, amit a Várban állítanának a reformáció 500. évfordulójára. Az I. kerületi önkormányzat ugyanis alaposan alábecsülte, hogy mennyiért vállalják el a kút megépítését. Az emlékforrást eredetileg júniusban akarták átadni. 

Emlékforrás a reformáció tiszteletére.Fotó: varnegyed.hu

Az első körben a Murad pasa bástyájára elképzelt emlékforrásra kiírt pályázatra első körben 87 millió forintot szánt az önkormányzat, ehhez képest a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint 270–298 millió forint ajánlatok érkeztek. 

A második körben 144 milliósra emelték a keretet, de ez is kevés volt. 

A harmadik körben aztán jelentősen egyszerűsítették a terveket. A ma megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint így már 60 millióért elvállalta a feladatot a Laki Épületszobrász Kft. 

Ez maradt: Vállalkozó feladata 364 m2 térburkolat bontása, Emlékforrás megvalósítása, 50 fm vízvezeték kiépítése, 30 fm elektromos betáplálás készítése, 109 m2 prágai kő térburkolat készítése, 251 m2 kiskockakő térburkolat készítése, 6 db megálló típusú pad elhelyezése, meglévő 2 db fa faápolása. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.