60 millió forintért építenek emlékforrást és emlékparkot a Várban a reformáció tiszteletére

Csak harmadik nekifutásra, de végre sikerült kivitelezőt találni ahhoz az emlékkúthoz, amit a Várban állítanának a reformáció 500. évfordulójára. Az I. kerületi önkormányzat ugyanis alaposan alábecsülte, hogy mennyiért vállalják el a kút megépítését. Az emlékforrást eredetileg júniusban akarták átadni. 

Emlékforrás a reformáció tiszteletére.Fotó: varnegyed.hu

Az első körben a Murad pasa bástyájára elképzelt emlékforrásra kiírt pályázatra első körben 87 millió forintot szánt az önkormányzat, ehhez képest a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint 270–298 millió forint ajánlatok érkeztek. 

A második körben 144 milliósra emelték a keretet, de ez is kevés volt. 

A harmadik körben aztán jelentősen egyszerűsítették a terveket. A ma megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint így már 60 millióért elvállalta a feladatot a Laki Épületszobrász Kft. 

Ez maradt: Vállalkozó feladata 364 m2 térburkolat bontása, Emlékforrás megvalósítása, 50 fm vízvezeték kiépítése, 30 fm elektromos betáplálás készítése, 109 m2 prágai kő térburkolat készítése, 251 m2 kiskockakő térburkolat készítése, 6 db megálló típusú pad elhelyezése, meglévő 2 db fa faápolása.