A biztosok vizsgálják a konzultáció rájuk vonatkozó hazugságait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Európai Bizottságnál napirenden van a legújabb nemzeti konzultáció rájuk vonatkozó részeinek vizsgálata. 

Az előző, Állítsuk meg Brüsszelt! című konzultációban annyi hazugság szerepelt a bizottság céljairól, hogy a belpolitikai ügyektől egyébként tartózkodó intézmény összeállított egy válaszkiadványt, amiben tételesen cáfolták a magyar kormány rájuk vonatkozó hazugságait. 

Úgy tudjuk, hogy felmerült, hogy megint kiadjanak egy ilyet. 

Valamit mindenképpen reagálniuk kell majd, mert Ujhelyi István szocialista EP-képviselő írásban kérdezett rá Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknél, hogy igaza-e az, hogy

  • a bizottság felső határ nélküli kötelező kvótamechanizmust akar a tagállamokra kényszeríteni,
  • minden migráns 9 millió forintot kap majd fejenként,
  • minden évben egymillió migráns befogadását akarják,
  • létre akarnak hozni egy európai bevándorlási ügynökséget, ami elvenné a tagállamok jogosultságát a bevándorlási ügyekben?

Juncker titkárságának erre válaszolnia kell, de az még nem dőlt el, hogy készítenek-e megint saját összeállítást is. Amennyiben készítenek, akkor nem pont azokra koncentrálnak majd benne, amelyekre Ujhelyi rákérdezett, mert azok olyan motívumok elsősorban, amire a konzultáció szerint Soros György igyekszik rávenni a bizottságot. Soros megvédésével azonban biztosan nem foglalkozik majd a bizottság.

Van viszont három olyan állítás is a konzultációs íveken, amelyek kifejezetten a bizottságnak tulajdonítanak bizonyos szándékokat, de valójában sohasem merültek fel a részükről. Ha lesz saját kiadványuk vagy közleményük, akkor ott ezeket cáfolják csak.

A bizottsági válasz legfeljebb azért maradhat el, mert közeleg a magyarországi választás, és a bizottságnál nem akarják, hogy úgy tűnjön, bele akarnak avatkozni a kampányba.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.