A biztosok vizsgálják a konzultáció rájuk vonatkozó hazugságait

eu
2017 szeptember 29., 12:38
comments 139

Az Európai Bizottságnál napirenden van a legújabb nemzeti konzultáció rájuk vonatkozó részeinek vizsgálata. 

Az előző, Állítsuk meg Brüsszelt! című konzultációban annyi hazugság szerepelt a bizottság céljairól, hogy a belpolitikai ügyektől egyébként tartózkodó intézmény összeállított egy válaszkiadványt, amiben tételesen cáfolták a magyar kormány rájuk vonatkozó hazugságait. 

Úgy tudjuk, hogy felmerült, hogy megint kiadjanak egy ilyet. 

Valamit mindenképpen reagálniuk kell majd, mert Ujhelyi István szocialista EP-képviselő írásban kérdezett rá Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknél, hogy igaza-e az, hogy

  • a bizottság felső határ nélküli kötelező kvótamechanizmust akar a tagállamokra kényszeríteni,
  • minden migráns 9 millió forintot kap majd fejenként,
  • minden évben egymillió migráns befogadását akarják,
  • létre akarnak hozni egy európai bevándorlási ügynökséget, ami elvenné a tagállamok jogosultságát a bevándorlási ügyekben?

Juncker titkárságának erre válaszolnia kell, de az még nem dőlt el, hogy készítenek-e megint saját összeállítást is. Amennyiben készítenek, akkor nem pont azokra koncentrálnak majd benne, amelyekre Ujhelyi rákérdezett, mert azok olyan motívumok elsősorban, amire a konzultáció szerint Soros György igyekszik rávenni a bizottságot. Soros megvédésével azonban biztosan nem foglalkozik majd a bizottság.

Van viszont három olyan állítás is a konzultációs íveken, amelyek kifejezetten a bizottságnak tulajdonítanak bizonyos szándékokat, de valójában sohasem merültek fel a részükről. Ha lesz saját kiadványuk vagy közleményük, akkor ott ezeket cáfolják csak.

A bizottsági válasz legfeljebb azért maradhat el, mert közeleg a magyarországi választás, és a bizottságnál nem akarják, hogy úgy tűnjön, bele akarnak avatkozni a kampányba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.