Hosszan sorolták a politikai pályafutását, majd díszpolgárrá választották Zsigó Róbertet, az EMBERT

Meglepődhetett, aki meghallgatta, miért kapott díszpolgári címet Zsigó Róbert, a kerület országgyűlési képviselője Nemesnádudvaron.

A képviselő maga rakta fel a vasárnapi eseményről szóló videót Facebookra:

Zsigóról az derül ki, hogy nem Nemesnádudvaron született, nem is itt járt iskolába, nem itt kezdett cukrászkodni. Aztán rátérnek politikusi pályafutása részletes bemutatására, majd egy váratlan fordulattal bejelentik, hogy

„de ez az elismerés Zsigó Róbertnek nem mint politikusnak, nem mint országgyűlési képviselőnek és nem mint államtitkárnak szól, hanem legfőképpen mint embernek, aki egyéb feladatai mellett megérti és átérzi a kistelepülések problémáit is. Megértette és minden erejével önzetlenül támogatta és támogatja falunk vezetésének elképzeléseit.”

Hogy konkértan mire is gondolnak? 

„Sok más támogatás mellett segített egy 40 éves álom, a tornacsarnok anyagi hátterének megteremtésében, segített a történelem viharainak áldozatául esett önkormányzati épület felújításában”. Miután Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, így pozicíójánál fogva kevés köze lehetett ahhoz, hogy tao-pénzekből 300 milliós tornacsarnok épüljön a településen. A polgármester korábbi nyilatkozatában hálálkodott Zsigónak azért, mert közbenjárt abban, hogy a kormány kifizesse a falura eső önrészt, 60 millió forintot a csarnoképítésében. Az önkormányzati épület 35 milliós felújítását pedig a Belügyminisztérium támogatta 28 millió forinttal.

Az új díszpolgárnak azt üzente a Nemesnádudvar, hogy „Köszünjük neki az eddig segítségeket, bízunk abban, hogy továbbra is támogatja településünket, hiszen vannak még elképzeléseink. Van mit tennünk a falu komfortosabbá tételében, illetve a falu épített örökségének megóvásában.” 

Nemesnádudvar különösen szereti az olyan típusú EMBERNEK adni a díszpolgári címet, aki közben fideszes országgyűlési képviselő is. 2010-ben Bányai Gábor kapta meg a díszszalagot (ő egyébként Jánoshalma és Hajós díszpolgára is). Így aztán a parlamentben már ketten is támogatják EMBERKÉNT Nemesnádudvart. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.