Így néz ki az ISIS elleni harc a porig rombolt Rakkában közvetlen közelről

háború
2017 szeptember 29., 17:07
link Forrás

A BBC készített nagyon erős felvételeket az ISIS volt „fővárosa”, Rakka utcáin, amit szinte teljesen lebombáztak, és ahol mostanra már néhány száz iszlamista maradt. A város ostroma júniusban indult meg, a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők és az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció légierejének közös offenzívájával.

A harc most már utcáról utcára zajlik, az ISIS-nek pedig főleg mesterlövészei maradtak a romok között a belvárosban. Ezt mutatja be a BBC közel-keleti tudósítója, Quentin Sommerville és Darren Conway operatőr egyedülálló riportja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.