Így néz ki az ISIS elleni harc a porig rombolt Rakkában közvetlen közelről

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A BBC készített nagyon erős felvételeket az ISIS volt „fővárosa”, Rakka utcáin, amit szinte teljesen lebombáztak, és ahol mostanra már néhány száz iszlamista maradt. A város ostroma júniusban indult meg, a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők és az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció légierejének közös offenzívájával.

A harc most már utcáról utcára zajlik, az ISIS-nek pedig főleg mesterlövészei maradtak a romok között a belvárosban. Ezt mutatja be a BBC közel-keleti tudósítója, Quentin Sommerville és Darren Conway operatőr egyedülálló riportja.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.