Így néz ki az ISIS elleni harc a porig rombolt Rakkában közvetlen közelről

háború
2017 szeptember 29., 17:07
comments 131

A BBC készített nagyon erős felvételeket az ISIS volt „fővárosa”, Rakka utcáin, amit szinte teljesen lebombáztak, és ahol mostanra már néhány száz iszlamista maradt. A város ostroma júniusban indult meg, a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők és az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció légierejének közös offenzívájával.

A harc most már utcáról utcára zajlik, az ISIS-nek pedig főleg mesterlövészei maradtak a romok között a belvárosban. Ezt mutatja be a BBC közel-keleti tudósítója, Quentin Sommerville és Darren Conway operatőr egyedülálló riportja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt