Nem lehet többé homeopátiás baromságokat tanulni a Semmelweis Egyetemen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Semmelweis Egyetemen nem indítják el többé a Bevezetés a homeopátiába tantárgyat – közölte az egyetem rektora, dr. Szél Ágoston. A hírt az Index a népszerű áltudomány-ellenes gyerekorvosra, dr. Novák Hunorra hivatkozva írta meg.

Homeopátiás készítmények egy londoni gyógyszertárbanFotó: Peter Macdiarmid / Getty Images

Az orvosképzésen egyébként eddig sem volt homeopátiás tantárgy, csak a védőnőket, dietetikusokat és hasonló szakembereket képző Egészségtudományi Karon volt egy ilyen, 1 kredites választható tárgy. Az is csak néhány évente indult el (például idén), de az európai tudományos akadémiák közös állásfoglalása után – ami szerint a homeopátia semmilyen betegségnél sem hatékony, sőt kártékony is lehet – úgy döntöttek, leállítják, és nem indítják újra. (Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.