Nem lehet többé homeopátiás baromságokat tanulni a Semmelweis Egyetemen

Egészségügy
2017 szeptember 29., 18:05
comments 166

A Semmelweis Egyetemen nem indítják el többé a Bevezetés a homeopátiába tantárgyat – közölte az egyetem rektora, dr. Szél Ágoston. A hírt az Index a népszerű áltudomány-ellenes gyerekorvosra, dr. Novák Hunorra hivatkozva írta meg.

photo_camera Homeopátiás készítmények egy londoni gyógyszertárban Fotó: Peter Macdiarmid / Getty Images

Az orvosképzésen egyébként eddig sem volt homeopátiás tantárgy, csak a védőnőket, dietetikusokat és hasonló szakembereket képző Egészségtudományi Karon volt egy ilyen, 1 kredites választható tárgy. Az is csak néhány évente indult el (például idén), de az európai tudományos akadémiák közös állásfoglalása után – ami szerint a homeopátia semmilyen betegségnél sem hatékony, sőt kártékony is lehet – úgy döntöttek, leállítják, és nem indítják újra. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt