Nem lehet többé homeopátiás baromságokat tanulni a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetemen nem indítják el többé a Bevezetés a homeopátiába tantárgyat – közölte az egyetem rektora, dr. Szél Ágoston. A hírt az Index a népszerű áltudomány-ellenes gyerekorvosra, dr. Novák Hunorra hivatkozva írta meg.

Homeopátiás készítmények egy londoni gyógyszertárbanFotó: Peter Macdiarmid / Getty Images

Az orvosképzésen egyébként eddig sem volt homeopátiás tantárgy, csak a védőnőket, dietetikusokat és hasonló szakembereket képző Egészségtudományi Karon volt egy ilyen, 1 kredites választható tárgy. Az is csak néhány évente indult el (például idén), de az európai tudományos akadémiák közös állásfoglalása után – ami szerint a homeopátia semmilyen betegségnél sem hatékony, sőt kártékony is lehet – úgy döntöttek, leállítják, és nem indítják újra. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.