Gulyás Gergely: A mi kommunikációnk, Németh Szilárdét is beleértve, visszafogott, már-már puha és bársonyos

politika
2017 szeptember 30., 09:45
comments 237

A Fidesz új frakcióvezetőjét a Magyar Hírlap kérdezte meg arról, egyetért-e Németh Szilárddal abban, hogy az ellenzék miatt ilyen a közbeszéd állapota.

Gulyás Gergely szerint  a kormánytöbbségnek, mindig nagyobb szerepe van a közélet alakításában, mint az ellenzéknek. Ugyanakkor szerinte ez nem változtat azon, hogy „ma a kisszámú magyar ellenzék durvaságban felülmúlhatatlan”.

Erre példaként  „gengszterek” feliratú plakátokat és az Orbán Viktor Ceausescuval vagy Rákosi Mátyással párhuzamba állító hasonlatokat hozta fel az ellenzéktől. Hozzátette:

„Ehhez képest a mi kommunikációnk, Németh Szilárdét is beleértve, visszafogott, már-már »puha és bársonyos«.”

Hogy ebbe a bársonyos kommunikációba belefére-e  az a hangulatkeltés is, amely a nyáron zajlott Vona Gábor nyugdíjasokat érintő megjegyzése kapcsán, Gulyás azt mondta: „Arról lehet vitatkozni, hogy egy valóban elhangzott kijelentésre épített negatív kampány sok vagy kevés, de attól még az nem változik, hogy Vona Gábor írása tiszteletlen és elfogadhatatlan.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.