Örökbefogadók jelentkeztek a magára hagyott, szívbeteg csecsemőért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közel százötvenen ke­resték meg azt a két nőt, akik gondozni kezdték a hat hónaposan magára hagyott Zsombort, írja a Bors.  A csecsemőt két hete hányással, hasmenéssel járó rotavírus-fertőzés gyanújával vitték a szülei az egyik Győr-Moson-Sopron megyei kórházba, de miután kiderült, hogy szívbeteg, lemondanak róla.

A kisfiút már kétszer megműtötték, minden esélye megvan a gyógyulásra, de a harmadik szívműtétjét másfél éves kora előtt nem lehet elvégezni.

Jelenleg az intenzív osztályon orrszondán keresztül etetik a kórházi ápolók, a felajánlott adományokat két nő kezeli, akik elkezdtek gondoskodni a kisfiúról. Azokat az adományokat, amelyekre Zsombornak nincs szüksége, hasonló sursú gyerekeknek ajánlják fel. 

Az egyikük a lapnak arról beszélt, hogy már egy ideiglenes gyámja is gyereknek, de  sokan jelezték, hogy szívesen megpróbálkoznának az örökbefogadásával. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.