Örökbefogadók jelentkeztek a magára hagyott, szívbeteg csecsemőért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Közel százötvenen ke­resték meg azt a két nőt, akik gondozni kezdték a hat hónaposan magára hagyott Zsombort, írja a Bors.  A csecsemőt két hete hányással, hasmenéssel járó rotavírus-fertőzés gyanújával vitték a szülei az egyik Győr-Moson-Sopron megyei kórházba, de miután kiderült, hogy szívbeteg, lemondanak róla.

A kisfiút már kétszer megműtötték, minden esélye megvan a gyógyulásra, de a harmadik szívműtétjét másfél éves kora előtt nem lehet elvégezni.

Jelenleg az intenzív osztályon orrszondán keresztül etetik a kórházi ápolók, a felajánlott adományokat két nő kezeli, akik elkezdtek gondoskodni a kisfiúról. Azokat az adományokat, amelyekre Zsombornak nincs szüksége, hasonló sursú gyerekeknek ajánlják fel. 

Az egyikük a lapnak arról beszélt, hogy már egy ideiglenes gyámja is gyereknek, de  sokan jelezték, hogy szívesen megpróbálkoznának az örökbefogadásával. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.