Erőszakkal se sikerült eddig megakadályozni a katalán népszavazást

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Erőszakkal reagáltak a spanyol hatóságok vasárnap arra, hogy a katalán függetlenség hívei a testükkel próbálták megvédeni a függetlenségi szavazás helyszíneit. A rendőrök gumilövedéket is bevetve oszlattak, illetve erőszakmentesen tiltakozókat is gumibotoztak.

Fellépésüknek egyelőre nincs eredménye, volt helyszín, ahol percekkel a távozásuk után önkéntesek azonnal pótolták az urnákat és a szavazólapokat, hogy megindulhasson a szavazás. A rendőri fellépésnek a katalán kormány tájékoztatása szerint legalább 38 sérültje van, ennyien szorultak ellátásra. Tájékoztatásuk szerint a szavazókörök 73 százalékában zajlik a szavazás, ahol bármelyik jogosult bármelyik szavazókörben leadhatja a szavazatát.

Függetlenségpártiak védik a szavazókört Sant Julia de Ramisban, ahol Carles Puigdemunt katalán elnök adja is szavaz..Fotó: David Ramos/Getty Images
Rohamrendőrök próbálják megakadályozni a polgárokat a szavazásban Barcelonában.Fotó: Chris McGrath/Getty Images
Carles Puigdemont szavaz.Fotó: David Ramos/Getty Images
Arcukat eltakaró rendőrök lefoglalt szavazólapokkal távoznak egy barcelonai szavazókörből.Fotó: PAU BARRENA/AFP
Csendőrökkel hadakozó katalán nők Sant Julia de Ramisban.Fotó: LLUIS GENE/AFP
Fotó: LLUIS GENE/AFP
Barcelonában is rendőrsorfal támadt a szavazókra.Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: LLUIS GENE/AFP
Rendőrök törnek be a szavazókörbe, ahol a katalán elnök is szavazni akart. Miután távoztak a lefoglalt iratokkal, önkéntesek új szavazólapokat hoztak, így elkezdődhetett a szavazás.Fotó: LLUIS GENE/AFP
Fotó: PAU BARRENA/AFP
Fotó: PAU BARRENA/AFP

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.