Megköttetett az első melegházasság Németországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Bode Mende (balról a második) és Karl Kreile (középen), az első német melegházaspár. Németországban október 1-től azonos neműek is teljes jogú házasságot köthetnek, ezzel a világon már 23 országban legális a melegházasság.Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Vasárnaptól legális Németországban az azonos neműek házassága, és már meg is köttetett az első melegházasság. Schönebergben, a berlini meleg élet központjában tartott esküvőn az 59 éves Karl Kreile és a 60 éves Bode Mende házasodtak össze elsőként.

A német parlament júniusban, Angela Merkal kancellár ellenszavazatával legalizálta a világon 23.-ként a melegházasságot. 2017. október 1-e előtt a melegek csak bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthettek, amelyhez képest a házasoknak többletjogaik vannak. (Via AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.