Megköttetett az első melegházasság Németországban

Bode Mende (balról a második) és Karl Kreile (középen), az első német melegházaspár. Németországban október 1-től azonos neműek is teljes jogú házasságot köthetnek, ezzel a világon már 23 országban legális a melegházasság.Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Vasárnaptól legális Németországban az azonos neműek házassága, és már meg is köttetett az első melegházasság. Schönebergben, a berlini meleg élet központjában tartott esküvőn az 59 éves Karl Kreile és a 60 éves Bode Mende házasodtak össze elsőként.

A német parlament júniusban, Angela Merkal kancellár ellenszavazatával legalizálta a világon 23.-ként a melegházasságot. 2017. október 1-e előtt a melegek csak bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthettek, amelyhez képest a házasoknak többletjogaik vannak. (Via AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.