Zuckerberg bocsánatot kér, amiért a Facebookot az emberek megosztására használják

INTERNET
2017 október 01., 12:18
comments 40
VR-szemüvegeket próbál ki a Springer vezetősége Mark Zuckerberg társaságában.
photo_camera VR-szemüvegeket próbál ki a Springer vezetősége Mark Zuckerberg társaságában. Fotó: Kay Nietfeld / AFP

A Facebook-vezér a zsidó ünnep, jom kippur alkalmából kért bocsánatot azoktól, akiket megbántott, illetve a Facebook egyik nagy hibája miatt is.

link Forrás

Bár Mark Zuckerberg nem mondja ki, de arra gondolhat, hogy a közösségi hálón keresztül populisták önös érdekből egymás ellen uszítják az embereket. Illetve akár arra is utalhatott (bár erre kisebb valószínűséggel), hogy ahelyett, hogy a Facebook az embereket közelebb hozná egymáshoz, inkább egymáshoz hasonló véleményű emberek által alkotott buborékok jönnek benne létre. Mindenesetre azt ígéri, dolgozni fog azért, hogy jobb legyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.