4 hónap felfüggesztett börtönt kapott bárszékről lezuhanó részeg orosz férfi, aki rátámadt a keszthelyi ápolókra

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt jogerősen 4 hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt az orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

A 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott, ahol nagy mennyiségű szeszes italtól úgy berúgott, hogy a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért – tartva attól, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett – mentőt hívtak.

Illusztráció

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. De a vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott, és futni kezdett a CT-berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte.

A tomboló férfit csak további segítséggel sikerült megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak „kényszerítő eszköz” alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben.

A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és 10 nappal a cselekménye után bíróság elé is állította. (MTI)