4 hónap felfüggesztett börtönt kapott bárszékről lezuhanó részeg orosz férfi, aki rátámadt a keszthelyi ápolókra

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt jogerősen 4 hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt az orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

A 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott, ahol nagy mennyiségű szeszes italtól úgy berúgott, hogy a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért – tartva attól, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett – mentőt hívtak.

Illusztráció

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. De a vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott, és futni kezdett a CT-berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte.

A tomboló férfit csak további segítséggel sikerült megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak „kényszerítő eszköz” alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben.

A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és 10 nappal a cselekménye után bíróság elé is állította. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.