Albert Flórián térré alakították volna a Flórián teret, az óbudai önkormányzat nem vette a lapot

POLITIKA
2017 október 02., 13:43
comments 153

A sok tréfás kedvű Facebook-csoport közül nagyon kevés vicces tényleg, a Fülesmob a neve ellenére eddig általában az volt. Most vasárnap azzal álltak elő, hogy a Flórián téren - aminek a megújítását az önkormányzat úgynevezett közösségi tervezéssel, vagyis a környéken lakók ötleteinek felhasználásával képzeli el - kiragasztottak egy plakátot, illetve brosúrákat osztogattak arról, hogy itt, a tér közepén épül fel az új Albert Flórián stadion, ami egyben lőtérként is fog funkcionálni.

A reakció? A plakátot - az állítólag tíz éve itt álló táblával együtt - valaki nyom nélkül eltüntette órákon belül. 

Előtte:

Utána:

Gyanús, sőt biztos, hogy a tettes maga a humortalan önkormányzat volt, ami nem állta a szelid csipkelődést sem, és a Facebookon a következő, Fidesz-sajtóirda-szintű agresszív hőbörgéssel reagált:

Közparkot a Flórián térre!

Az óbudai önkormányzat 2016-ban a Flórián tér környékén élő emberekkel közösségi tervezést kezdeményezett annak érdekében, hogy a Flórián tér, ez a csaknem 6 hektáros közpark megújulhasson. A tervezési munka jelenleg is tart, ezért ért bennünket meglepetésként hogy a hétvégén ismeretlenek a Flórián téren álló-, a III. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő plakáthelyen, illetve szórólapokon a parkot érintő marhaságokkal álltak elő. Ezzel a mókásnak gondolt akcióval azonban szemen köpték mindazokat, akik komolyan veszik a Flórián tér megújításának feladatát.

Látjuk, hogy elindult a kampány, de azt kérjük a baloldal „kreatív szakembereitől”, hogy az éjszakai mulatozás mámorában fogant gondolataikkal ne rémisztgessék a III. kerület polgárait.

Az óbudaiak ennél többet érdemelnek, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megtette a szükséges intézkedéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.