Eddig ezt lehet tudni a Las Vegas-i tömeggyilkosról

külföld
2017 október 02., 09:56
comments 200

Ahogy írtuk, vasárnap éjjel több mint 50 embert végzett ki egy férfi Las Vegasban, több mint kétszázan pedig megsérültek a támadásban. A merénylőt, akit nem sokkal a történtek után agyonlőttek, azóta megnevezte a rendőrség, elmondjuk, mit lehet még tudni róla.

link Forrás
  • A 64 éves Stephen Paddock-ról már közvetlenül a tömeggyilkosság után lehetett tudni, hogy valószínűleg a környéken él, és hogy vele volt a mészárlásban tevékenyen részt nem vevő társa, az ausztrál Marilou Danley.
  • A rendőrség szerint Paddock magányos farkasként gyilkolt, és nem volt ismert kapcsolata terrorista csoportokkal. Indítéka ismeretlen.
  • A férfira kommandósok törtek rá hotelszobájában, a férfi itt is halt meg. Abban még a rendőrség sem biztos, hogy ki ölte meg Paddockot, akkora káosz volt, hogy nem kizárt, hogy a férfi saját magával végzett. A seriffhelyettes, Kevin McMahil azt mondta, 27 éve szolgál, de azt remélte, sosem kell majd ilyen helyzetet átélnie.
  • A nőről most a hatóságok azt mondják, ha nem is 100%-ra biztos, de nagyon valószínű, hogy sikerült felderíteni a tartózkodási helyét.
  • A tömeggyilkos szállodai szobájában több fegyvert is találtak.
  • Paddock mesquite-i otthonát átvizsgálta a rendőrség, megtaláták két kocsiját .
  • Twitteren sokan írról írnak, a férfi és a nő is egy nevadai nyugdíjasotthonban, a Sun City-ben találkoztak, de ezt senki sem erősítette még meg.
  • Szintén Twitteren terjed egy fotó, melyen Marilou Danley látható egy férfi társaságában. Korábban sokan tudni vélték, hogy a képen látható férfi az elkövető, de valószínűbb, hogy a nő volt férje az, nem Stephen Paddock.
  • A Guardian azt írja, a mesquite-i rendőrség szóvivője, Quinn Averett úgy nyilatkozott, nem tudnak szinte semmit a férfiról, nyilvántartásukban nem szerepel. A település csendes kis hely, főleg egy "nyugdíjas-golfozós közösség".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.