Egy életre börtönbe kerül K. Cs., aki 126 ezer forintért ölte meg a nagyszüleit egy húsvágó bárddal

A Debreceni Ítélőtábla tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszéknek a nagyszüleit megölő férfivel szemben hozott, életfogytig tartó fegyházbüntetést elrendelő első fokú ítéletét, ami így jogerőre emelkedett.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusban K. Cs.-t emberölés és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint 2015 áprilisában az akkor 27 éves vádlott elhatározta, hogy a sejtése szerint jelentős összegű megtakarítással rendelkező nagyszüleitől mindenáron pénzt szerez. Ezért magához vett egy húsvágó bárdot, és elindult Hosszúpályiba, a nagyszülei lakására, ahol 70 ezer forintot kért kölcsön a nagyanyjától, de az asszony nem adott.

A vádlott emiatt ideges lett, és amikor az idős asszony kifelé indult a szobából, a karjánál fogva visszarántotta, majd a húsvágó bárddal nagy erővel fejbe vágta. A kiabálásra a szobába érkezett a nagyapa, akit a vádlott a bárddal szintén erősen arcon ütött.

K. Cs. ezután a sértettek szobájában pénzt keresett, de meghallotta, hogy a nagyszülei még élnek, ezért visszament a szobába, és újra lesújtott a húsvágó bárddal, majd konyhában magához vett egy kést, amivel minkét ember nyakát megszúrta.

Miután meggyőződött arról, hogy a nagyszülei meghaltak, újra pénzt keresett a lakásban. Végül magához vett 126 ezer forintot, két vékony aranyláncot, egy pár arany fülbevalót, és visszautazott Debrecenbe. A pénzből meghívta a családját vacsorázni, a barátnőjének pedig ajándékokat vásárolt. Másnap a vádlott családja a nagyszülőkhöz utazott, ők értesítették a rendőrséget. A vádlottat, aki részletes beismerő vallomást tett, még aznap őrizetbe vették. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.