Egy életre börtönbe kerül K. Cs., aki 126 ezer forintért ölte meg a nagyszüleit egy húsvágó bárddal

A Debreceni Ítélőtábla tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszéknek a nagyszüleit megölő férfivel szemben hozott, életfogytig tartó fegyházbüntetést elrendelő első fokú ítéletét, ami így jogerőre emelkedett.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusban K. Cs.-t emberölés és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint 2015 áprilisában az akkor 27 éves vádlott elhatározta, hogy a sejtése szerint jelentős összegű megtakarítással rendelkező nagyszüleitől mindenáron pénzt szerez. Ezért magához vett egy húsvágó bárdot, és elindult Hosszúpályiba, a nagyszülei lakására, ahol 70 ezer forintot kért kölcsön a nagyanyjától, de az asszony nem adott.

A vádlott emiatt ideges lett, és amikor az idős asszony kifelé indult a szobából, a karjánál fogva visszarántotta, majd a húsvágó bárddal nagy erővel fejbe vágta. A kiabálásra a szobába érkezett a nagyapa, akit a vádlott a bárddal szintén erősen arcon ütött.

K. Cs. ezután a sértettek szobájában pénzt keresett, de meghallotta, hogy a nagyszülei még élnek, ezért visszament a szobába, és újra lesújtott a húsvágó bárddal, majd konyhában magához vett egy kést, amivel minkét ember nyakát megszúrta.

Miután meggyőződött arról, hogy a nagyszülei meghaltak, újra pénzt keresett a lakásban. Végül magához vett 126 ezer forintot, két vékony aranyláncot, egy pár arany fülbevalót, és visszautazott Debrecenbe. A pénzből meghívta a családját vacsorázni, a barátnőjének pedig ajándékokat vásárolt. Másnap a vádlott családja a nagyszülőkhöz utazott, ők értesítették a rendőrséget. A vádlottat, aki részletes beismerő vallomást tett, még aznap őrizetbe vették. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.