Egy életre börtönbe kerül K. Cs., aki 126 ezer forintért ölte meg a nagyszüleit egy húsvágó bárddal

bűnügy
2017 október 02., 14:48
comments 117

A Debreceni Ítélőtábla tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszéknek a nagyszüleit megölő férfivel szemben hozott, életfogytig tartó fegyházbüntetést elrendelő első fokú ítéletét, ami így jogerőre emelkedett.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék márciusban K. Cs.-t emberölés és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint 2015 áprilisában az akkor 27 éves vádlott elhatározta, hogy a sejtése szerint jelentős összegű megtakarítással rendelkező nagyszüleitől mindenáron pénzt szerez. Ezért magához vett egy húsvágó bárdot, és elindult Hosszúpályiba, a nagyszülei lakására, ahol 70 ezer forintot kért kölcsön a nagyanyjától, de az asszony nem adott.

A vádlott emiatt ideges lett, és amikor az idős asszony kifelé indult a szobából, a karjánál fogva visszarántotta, majd a húsvágó bárddal nagy erővel fejbe vágta. A kiabálásra a szobába érkezett a nagyapa, akit a vádlott a bárddal szintén erősen arcon ütött.

K. Cs. ezután a sértettek szobájában pénzt keresett, de meghallotta, hogy a nagyszülei még élnek, ezért visszament a szobába, és újra lesújtott a húsvágó bárddal, majd konyhában magához vett egy kést, amivel minkét ember nyakát megszúrta.

Miután meggyőződött arról, hogy a nagyszülei meghaltak, újra pénzt keresett a lakásban. Végül magához vett 126 ezer forintot, két vékony aranyláncot, egy pár arany fülbevalót, és visszautazott Debrecenbe. A pénzből meghívta a családját vacsorázni, a barátnőjének pedig ajándékokat vásárolt. Másnap a vádlott családja a nagyszülőkhöz utazott, ők értesítették a rendőrséget. A vádlottat, aki részletes beismerő vallomást tett, még aznap őrizetbe vették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.