Elképesztő módon derült ki, hogy Észak-Korea egy rakás fegyvert küldött Egyiptomba

Egy tavalyi, nagyon érdekes kémtörténetet írt meg most a Washington Post. A cikk szerint 2016. augusztusban amerikai hírszerzők leadták a drótot az egyiptomi vámosoknak, hogy a Suezi-csatornán át fog kelni egy kambodzsainak álcázott, valójában észak-koreai teherhajó, gyanús szállítmánnyal.

A vámosok le is csaptak a hajóra, és 30 ezer páncéltörő gránátot találtak.

Csakhogy őket is meglepte, hogy több hónap nyomozás után kiderült: a szállítmányt az egyiptomi hadseregnek szánták.

Az ENSZ jelentése szerint ez volt a legnagyobb lefoglalt fegyverszállítmány, mióta szankciókat vezettek be Észak-Korea ellen.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor megtekint egy rakétát.Fotó: STR/AFP

Egyiptom természetesen titkos csatornákon keresztül próbált hozzájutni a több millió dollár értékű, tiltott fegyverekhez. Az, hogy Észak-Korea valaha is megkapta-e a leszállított fegyverekért a (becsült) 23 millió dollár ellenértéket, nem világos. (WaPo)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.