Elképesztő módon derült ki, hogy Észak-Korea egy rakás fegyvert küldött Egyiptomba

Egy tavalyi, nagyon érdekes kémtörténetet írt meg most a Washington Post. A cikk szerint 2016. augusztusban amerikai hírszerzők leadták a drótot az egyiptomi vámosoknak, hogy a Suezi-csatornán át fog kelni egy kambodzsainak álcázott, valójában észak-koreai teherhajó, gyanús szállítmánnyal.

A vámosok le is csaptak a hajóra, és 30 ezer páncéltörő gránátot találtak.

Csakhogy őket is meglepte, hogy több hónap nyomozás után kiderült: a szállítmányt az egyiptomi hadseregnek szánták.

Az ENSZ jelentése szerint ez volt a legnagyobb lefoglalt fegyverszállítmány, mióta szankciókat vezettek be Észak-Korea ellen.

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor megtekint egy rakétát.Fotó: STR/AFP

Egyiptom természetesen titkos csatornákon keresztül próbált hozzájutni a több millió dollár értékű, tiltott fegyverekhez. Az, hogy Észak-Korea valaha is megkapta-e a leszállított fegyverekért a (becsült) 23 millió dollár ellenértéket, nem világos. (WaPo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.