Szerencsejáték-függő volt a Las Vegas-i tömeggyilkos

bűnügy
2017 október 02., 20:36

Stephen Paddock (a 64 éves floridai férfi, aki legalább 58 embert megölt és több mint 500-at megsebesített Las Vegasban, mielőtt magával is végzett) az elmúlt hetekben több 10 ezer dollárt mozgatott meg szerencsejátékkal összefüggésben – írja az NBC News. Az egyelőre nem világos, hogy Paddock a pénzeket megnyerte vagy elveszítette-e.

A rendőrség szerint Paddock szerencsejáték-függő volt, és a testvére, Eric Paddock is azt nyilatkozta, hogy Stephen nemrég költözött a nevadai Mesquite-be, hogy kaszinózhasson. Stephen Paddock 2012-ben be is perelte a Las Vegas-i The Cosmopolitan kaszinót, két évvel később bukta a pert.

A Mandalay Bay, aminek a 32. emeletéről Stephen Paddock tüzet nyitott a Route 91 Harvest Country Music Festival vendégeire.
photo_camera A Mandalay Bay, aminek a 32. emeletéről Stephen Paddock tüzet nyitott a Route 91 Harvest Country Music Festival vendégeire. Fotó: Ethan Miller / Getty Images / AFP

Időközben kiderült, hogy Paddock apja, Benjamin Paddock 1960-ban kirabolt egy arizonai bankot, amiért szövetségi börtönbe került, de onnan 1968-ban megszökött, és egészen 1971-ig szökésben volt, akkor azonban Las Vegasban elfogta az FBI. Ekkor kis híján el is gázolt egy ügynököt. A férfit pszichopataként diagnosztizálták. (NBC News, New York Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.