A rejtélyes havannai megbetegedésekre válaszul Washington 15 kubai diplomatát utasított ki

külföld
2017 október 03., 15:02
comments 14

Az amerikai külügyminisztérium kedden közölte: kiutasítanak 15 kubai diplomatát. A döntést azzal indokolták, hogy Havanna képtelen volt nemzetközi egyezményekben előírtaknak megfelelően biztosítani az amerikai diplomaták és családtagjaik épségét és biztonságát. A washingtoni kubai nagykövetség munkatársai hét napot kaptak arra, hogy elhagyják az Egyesült Államokat.

Az Egyesült Államok havannai nagykövetsége.

A vizsgálatok szerint "akusztikus támadások" érték a havannai nagykövetségen dolgozó amerikai diplomatákat, a külügy 22 beteget említ. Az émelygésre, látási és egyensúlyi zavarokra, erős fejfájásra panaszkodó áldozatoknál később agykárosodást, vagy más jellegű, maradandó egészségkárosodást állapítottak meg. Az AP szerint a legsúlyosabb állapotban a betegséget először érzékelő a nagykövetségen diplomáciai fedésben dolgozó hírszerzők vannak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.